שטרודל בשר

אם חיפשתם מה לבשל בסוף השבוע – תמו החיפושים. הנה הוא לפניכם, מאפה כה טעים ונחמד להכנה. השילוב של בצק פילו פריך ו"פלייקי", עם בשר טחון, חצילים וצנובר יהיה מקסים בארוחת השישי שלכם.

ומה אני מבשל מחר, אתם שואלים? תופתעו לגלות: כלום. אני הולך עם הנכד שלי למסעדה, רק שנינו.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

6 דפי בצק פילו מופשרים

שמן זית

מעט פרורי לחם

 

למילוי

500 גרם בשר טחון

2 כפיות גרגירי כמון שלמים

4 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק

חצי צנצנת (כ-250 גרם) חציל קלוי (יש בקצביות שלי)

חופן כוסברה קצוצה

מלח, פלפל גרוס

שליש כוס צנוברים קלויים

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן במחבת. כשהוא חם מטגנים בו את הבצל, השום, הפלפל החריף וגרגירי הכמון כשתי דקות.
  2. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל ומטגנים תוך עירבוב כמה דקות עד שהבשר שחום לגמרי.
  3. מוסיפים את החצילים והצנוברים ומערבבים. מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומקררים לגמרי.
  4. מורחים דף פילו בשמן זית ומפזרים מעט פירורי לחם על הדף בשכבה אחידה. מניחים על הדף הראשון עוד דף פילו וחוזרים על הפעולה. מניחים דף שלישי.
  5. מניחים מחצית מכמות המילוי בתלולית לרוחב דפי הפילו.
שטרודל בשר
שטרודל בשר
צילום: ישראל אהרוני
  1. אוספים את השוליים משני הצדדים ומגלגלים לפנים לגליל די מהודק.
  2. מכינים את הגליל השני באותה צורה בדיוק ומניחים אותם על תבנית מרופדת נייר אפיה, עם צד התפר כלפי מטה. מורחים את פני המאפים במעט שמן זית.
  3. אופים בחום של 180 מעלות כ-35 דקות עד שפני המאפה שחומים יפה.

 

ואם בשילוב של פילו-בשר-חצילים עסקינן, נסו גם את המאפה הנהדר הזה:

שבלולי פילו במילוי בשר וחצילים

הצטרפו לשיחה

  1. הי, נראה מעולה . בצק פילו יש להפשיר במקרר , מה אתה עושה עם הדפים שנשארים ? הרי לא ניתן להקפיא בשנית…
    תודה

    1. אני ההיתי עושה מזה קינוח שטורדל תפוחי עץ מבושלים במעט לימון , סוכר וקינמון, קינוח טעים , יחסית דל בקלוריות וקל להכנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close