יש דברים ששווה להתאמץ בשבילם. אם תשאלו אותי, פסטה טרייה שמכינים בבית זה בהחלט אחד מהם. במקרה הזה מדובר ברביולי (אתם הרי יודעים שאני טיפוס של כיסונים) ממולאים בארטישוקים, זיתים וגבינות, שמוגשים, איך לא, עם חמאת מרווה ופרמז'ן.
מצרכים
לפסטה
חצי קילו קמח דורום לפסטה
5 ביצים שלמות
2 כפות שמן זית
מלח
הכנת הפסטה
- שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים כמה דקות לבצק אחיד. אפשר, כמובן, גם לערבב וללוש את החומרים לבצק בקערה, עם הידיים.
- לשים עד שהבצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה לפחות.
למילוי
1 צנצנת ארטישוקים קטנים משומרים בשמן זית, מסוננים
גביע גבינת ריקוטה
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק
10 זיתים ירוקים גדולים, מגולענים וקצוצים דק
מעט פלפל שחור גרוס
הכנת המילוי
קוצצים את הארטישוקים קיצוץ דק ומערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
הכנת הרביולי
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים על משטח מקומח לעלה דק. אפשר לרדד עם מערוך על משטח מקומח ואפשר לרדד במכונת פסטה:
חותכים את הבצק ליריעות ארוכות ברוחב של כ-12 ס"מ.
מניחים על כל יריעה כף מילוי במרחקים של כ-3 ס"מ זה מזה:
מרטיבים מעט את הבצק סביב המילוי:
מקפלים את היריעה לאורכו של המילוי:
מהדקים עם כפות הידיים את הבצק העליון לתחתון ממש סביב המילוי. הקפידו שלא ישאר אוויר בתוך הרביולי. מהדקים היטב סביב המילוי:
חותכים סביב כל רביולי ממולא חצי ירח עם חותכן עגול:
מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה מקומח.
בישול הרביולי
- מבשלים את הרביולי בסיר עם הרבה מי מלח רותחים כשלוש דקות. מסננים.
- ועם מה נגיש? עם חמאת מרווה, כמובן:
- בזמן שהרביולי מתבשלים לוקחים מחבת גדולה מאוד או סיר רחב ושטוח. שמים בסיר 100 גרם חמאה ו-12 עלי מרווה טריים. מרתיחים עד שהחמאה מבעבעת.
- מכניסים פנימה את הרביולי המבושלים, מערבבים בעדינות, שכל הרביולי יהיו מצופים בחמאת המרווה.
- לפני ההגשה מפזרים מעל עוד מעט גבינת פרמזן. שלא יחסר.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
ואם בא לכם דווקא פסטה, עוד אחת שאני ממש אוהב, נסו את זו: