קציצות ארטישוק וגבינה

מה אגיד ומה אומר. חיבתי לקציצות ידועה כבר היטב, וגם בשבועות אני לא רואה סיבה להחסיר אותן משולחן החג. הפעם מדובר בקציצות נהדרות במיוחד, של ארטישוק וגבינות (מוצרלה וצ'דר), מגולגלות בפירורי לחם ומטוגנות עד הזהבה חיננית. אני אישית מעדיף אותן שמנמנות וגדולות יחסית.

בעמוד האינסטגרם שלי תוכלו לראות סרטון שמראה איך הכנתי את הקציצות שלי.

 

מצרכים

שקית לבבות ארטישוק קפואים (400 גרם)

1 בצל בגודל קטן

4 שיני שום

חופן עלי בזילקום

לחמניה קטנה או 2 פרוסות לחם לבן

מלח, פלפל גרוס

12 זיתים ירוקים מגולענים

150 גרם גבינת צ'דר מגורדת

20 כדורי מיני מוצרלה חצויים

2 ביצים

פירורי לחם לציפוי

 

קציצות ארטישוק וגבינה
קציצות ארטישוק וגבינה
צילום: רחל אהרוני

 

איך  מכינים

  1. שמים את כל המוצרים למעט הגבינות, הביצים ופירורי הלחם במעבד מזון ומרסקים לתערובת פירורית.
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינות והביצים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  3. צרים מהתערובת קציצות, טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית על להבה בינונית עד שהן שחומות יפה.
  4. כדי להגיש עם ציזיקי.

 

ונסו גם את הכופתאות השובבות האלה:

כופתאות לחם חלומיות: לחשוב מחוץ לכופתאה

הצטרפו לשיחה

  1. שלום אהרוני,
    אשמח אם תכתוב את הכמות בגרמים של תחתיות הארטישוק כי כבר יצא לי לקנות אריזה קטנה וגדולה של תחתיות קפואות… תודה!

    1. אהרוני Author says:

      היי יעל,
      מדובר על חבילה של 400 גרם.

  2. המתוכננת says:

    נראה מתכון נהדר. האם הקציצות תעבורנה טוב הקפאה? אני רוצה להכין מראש חלק מהאוכל לחג….

    1. אהרוני Author says:

      היי מתוכננת,
      אפשר להקפיא אותן לפני או אחרי הטיגון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close