מה אגיד ומה אומר. חיבתי לקציצות ידועה כבר היטב, וגם בשבועות אני לא רואה סיבה להחסיר אותן משולחן החג. הפעם מדובר בקציצות נהדרות במיוחד, של ארטישוק וגבינות (מוצרלה וצ'דר), מגולגלות בפירורי לחם ומטוגנות עד הזהבה חיננית. אני אישית מעדיף אותן שמנמנות וגדולות יחסית.
בעמוד האינסטגרם שלי תוכלו לראות סרטון שמראה איך הכנתי את הקציצות שלי.
מצרכים
שקית לבבות ארטישוק קפואים (400 גרם)
1 בצל בגודל קטן
4 שיני שום
חופן עלי בזילקום
לחמניה קטנה או 2 פרוסות לחם לבן
מלח, פלפל גרוס
12 זיתים ירוקים מגולענים
150 גרם גבינת צ'דר מגורדת
20 כדורי מיני מוצרלה חצויים
2 ביצים
פירורי לחם לציפוי
איך מכינים
- שמים את כל המוצרים למעט הגבינות, הביצים ופירורי הלחם במעבד מזון ומרסקים לתערובת פירורית.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינות והביצים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- צרים מהתערובת קציצות, טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית על להבה בינונית עד שהן שחומות יפה.
- כדי להגיש עם ציזיקי.
ונסו גם את הכופתאות השובבות האלה:
שלום אהרוני,
אשמח אם תכתוב את הכמות בגרמים של תחתיות הארטישוק כי כבר יצא לי לקנות אריזה קטנה וגדולה של תחתיות קפואות… תודה!
היי יעל,
מדובר על חבילה של 400 גרם.
נראה מתכון נהדר. האם הקציצות תעבורנה טוב הקפאה? אני רוצה להכין מראש חלק מהאוכל לחג….
היי מתוכננת,
אפשר להקפיא אותן לפני או אחרי הטיגון.
היי, נראה טעים במיוחד!
האם יעבוד טוב גם בתנור? אני מנסה לחסוך קצת בקלוריות.
היי מורן,
את יכולה, אם כי במקרה הזה זה פחות טוב. אם בכל זאת את רוצה, תאפי אותן כחצי שעה על חום של 180 מעלות, עד שהן שחומות.
הי. הכנתי פעמיים. קציצות נפלאות. האם לדעתך העיסה תעבוד טוב כמילוי לקיש? חשבתי לשטח על בצק פריך ולפזר למעלה פירורי לחם "משומנים" בשמן זית.
הי. הכנתי כבר פעמיים. קציצות נפלאות. חשבתי להשתמש בתערובת כמילוי לקיש מעל בצק פריך ולפזר למעלה פירורי לחם "משומנים" בשמן זית. מה דעתך? יעבוד טוב?
נשמע לי יוצא מן הכלל.