תמיד אהבתי קניידלך. מדי פסח אני מכין סיר ענק של מרק צח עם כדורים נאים למראה ולמאכל כאחד. השדרוג שלי, שאני מת עליו במיוחד, הוא מילוי כבד העוף שממלא כל קניידל ומעשיר אותו בטעמים משגעים.
מצרכים
500 גרם קמח מצה
4 ביצים
4 כפות שומן אווז מומס (ניתן למצוא במקפיא בכל סופר)
מלח, פלפל שחור טחון טרי
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
4-5 כוסות מים
למילוי:
500 גרם כבדי עוף טריים, מנוקים משומן ומגידים
5 כפות שומן אווז מומס
2 בצלים קצוצים דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
איך מכינים
- מתחילים מהמילוי: ממיסים את שומן האווז במחבת רחבה וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל כחמש דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים למחבת את הכבדים, ממליחים, מפלפלים ומטגנים אותם עד שהם משחימים מכל הצדדים, אך מעט ורודים מבפנים. מקררים, ואז קוצצים את הכבדים לקוביות קטנות.
- מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים, מוסיפים את המים בהדרגה, לשים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוחה לעבודה. מכסים ומקררים.
- צרים מתערובת הבצק כדורים. עושים בכל אחד גומה רחבה וממלאים בתערובת הכבד. סוגרים לכדור ומהדקים.
- מבשלים את הקניידלך הממולאים בסיר עם הרבה מים וכף של מלח כשש-שבע דקות, עד שהם צפים. מוציאים ומסננים.
- אפשר להגיש את הקניידלעך באופן המסורתי, בתוך מרק.
אפשרות הגשה אחרת, מומלצת:
- ממיסים 5 כפות שומן אווז במחבת רחבה. כשהוא חם מכניסים את הכדורים, מטלטלים ומגלגלים את הכדורים בשמן כדקה. מוסיפים למחבת עם הכדורים 2 שיני שום קצוצות, 1 כף עלי טימין ו-½ כוס של פירורי לחם. מטגנים תוך כדי ערבוב כשלוש דקות, עד שהפירורים פריכים ושחומים.