זו עוגת השזיפים שהפכה לאחד המתכונים האהובים ביותר שלי. לא כולם יודעים, אבל את המתכון למדתי מאשתי, שעד היום מכינה אותה בכל אירוע חגיגי.

מצרכים

3 ביצים

4\3 1 כוס סוכר

1 מיכל שמנת חמוצה

250 גר' חמאה רכה

מיץ וקליפה מגורדת משני לימונים

350 גר' קמח תופח

 

לשזיפים:

12 שזיפים אדומים גדולים, חצויים ומגולענים

3 כפות סוכר

4 כפות ברנדי

 

איך מכינים

  1. מערבבים את הסוכר והברנדי בקערה רחבה ושטוחה. משרים את השזיפים בתערובת הסוכר והברנדי, עם הצד החתוך כלפי מטה, למשך כחצי שעה.
  2. שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים כחמש דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה וממשיכים לערבל עוד דקה.
  4. מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון ולבסוף את הקמח (לערבול קצר ביותר!), עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  5. מורחים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בחמאה ובוזקים לתוכה סוכר, כך שחלקה הפנימי של התבנית יהיה מצופה לגמרי בסוכר. יוצקים אל התבנית את התערובת.
  6. מסדרים את חצאי השזיפים המושרים על פני העוגה. שימו אותם בצורה חופפת, כמו רעפים, כשהם נוטים מעט באלכסון, סביב העוגה. אין צורך ללחוץ ולדחוף אותם אל הבצק. הם כבר ישקעו לבד. מפזרים מעט סוכר על השזיפים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 דקות למשך כחמישים דקות עד שהעוגה יציבה.
  8. לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר על העוגה.

הצטרפו לשיחה

  1. יפה בן אדרת says:

    אחת העוגות שאוהבים אצלי בקיץ
    מהספר שהוצאת עם רפי כהן

    1. אהרוני Author says:

      שלום יפה,
      גם אצלנו אוהבים אותה מאוד, אני שמח שאתם נהנים ממנה.
      שבת שלום

  2. עוגה מעולה! אם אין שזיפים במה ניתן להחליפם?

    1. אהרוני Author says:

      תודה נעה,
      אפשר להחליף במשמשים, אפרסקים, תפוחים, דובדבנים.

    2. אהרוני Author says:

      תודה נעה,
      את יכולה להחליף במשמשים, אפרסקים, אגסים, תפוחים או דובדבנים.

  3. היי, אם לא יכולים שמנת וחמאה, במה ניתן להחליף?
    תודה.

    1. אהרוני Author says:

      היי ורדה,
      מעולם לא ניסיתי זאת, אבל את יכולה לנסות להחליף את השמנת בקרם קורוס ואת החמאה בחמאת קוקוס.
      בהצלחה!

  4. ויקטוריה says:

    שלום לך מר אהרוני. לפני הרבה שנים היתה לך תוכנית בישולים בטלויזיה. לצערי אני לא זוכרת מהוא שם של התוכנית. אבל מקווה, שהזיכרון שלך יותר טוב משלי. באחד התוכניות הכנתם עם קונדיטורי (ששמה אני גם לא זוכרת ):) פאי או טארט שזפים עם קרם שקדים. בזמנו הקלטתי את התוכנית הזאת שהכנתי את הפאי ליום הולדתה ה-80 של אמה שלי ז"ל. אז לא נשאר פירוק מהפאי. התוכנית שהקלטתי נמחקה לי ומאז אני מחפסת אותה בכל מקום ולא מוצאת. אולי אתא תוכל למצוא את התוכנית הזאת ולשלוח לי.בבקשה אזור לי 🙏🙏🙏
    שבת שלום

  5. הכנתי את העוגה כבר פעם אחת ויצאה נפלא אלא שהפעם יש לי רק תבנית בקוטר 24. לעשות איזשהו שינוי בכמויות/זמן אפייה?
    תודה רבה

    1. אהרוני Author says:

      היי איתמר,
      אין צורך לשנות את זמני האפייה או הכמויות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close