עוגת השזיפים המיתולוגית

זו עוגת השזיפים שהפכה לאחד המתכונים האהובים ביותר שלי. לא כולם יודעים, אבל את המתכון למדתי מאשתי, שעד היום מכינה אותה בכל אירוע חגיגי.

מצרכים

3 ביצים

4\3 1 כוס סוכר (350 גרם)

1 גביע שמנת חמוצה

250 גר' חמאה רכה

מיץ וקליפה מגורדת משני לימונים

350 גר' קמח תופח (2.5 כוסות)

 

לשזיפים:

12 שזיפים אדומים גדולים, חצויים ומגולענים

3 כפות סוכר

4 כפות ברנדי

 

איך מכינים

  1. מערבבים את הסוכר והברנדי בקערה רחבה ושטוחה. משרים את השזיפים בתערובת הסוכר והברנדי, עם הצד החתוך כלפי מטה, למשך כחצי שעה.
  2. שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים כחמש דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה וממשיכים לערבל עוד דקה.
  4. מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון ולבסוף את הקמח (לערבול קצר ביותר!), עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  5. מורחים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בחמאה ובוזקים לתוכה סוכר, כך שחלקה הפנימי של התבנית יהיה מצופה לגמרי בסוכר. יוצקים אל התבנית את התערובת.
  6. מסדרים את חצאי השזיפים המושרים על פני העוגה. שימו אותם בצורה חופפת, כמו רעפים, כשהם נוטים מעט באלכסון, סביב העוגה. אין צורך ללחוץ ולדחוף אותם אל הבצק. הם כבר ישקעו לבד. מפזרים מעט סוכר על השזיפים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 דקות למשך כחמישים דקות עד שהעוגה יציבה.
  8. לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר על העוגה.

הצטרפו לשיחה

  1. יפה בן אדרת says:

    אחת העוגות שאוהבים אצלי בקיץ
    מהספר שהוצאת עם רפי כהן

    1. אהרוני Author says:

      שלום יפה,
      גם אצלנו אוהבים אותה מאוד, אני שמח שאתם נהנים ממנה.
      שבת שלום

      1. אפשר יוגורט במקום שמנת?

        1. אהרוני Author says:

          כן, באותה כמות.

      2. אפשר עם תאנים?

        1. אהרוני Author says:

          היי יפעת, אפשר

  2. עוגה מעולה! אם אין שזיפים במה ניתן להחליפם?

    1. אהרוני Author says:

      תודה נעה,
      אפשר להחליף במשמשים, אפרסקים, תפוחים, דובדבנים.

    2. אהרוני Author says:

      תודה נעה,
      את יכולה להחליף במשמשים, אפרסקים, אגסים, תפוחים או דובדבנים.

      1. סילביה says:

        העוגה הכי , הכי טעימה שיש אין טובה ממנה

        1. אהרוני Author says:

          תודה איזה כיף

  3. היי, אם לא יכולים שמנת וחמאה, במה ניתן להחליף?
    תודה.

    1. אהרוני Author says:

      היי ורדה,
      מעולם לא ניסיתי זאת, אבל את יכולה לנסות להחליף את השמנת בקרם קורוס ואת החמאה בחמאת קוקוס.
      בהצלחה!

  4. ויקטוריה says:

    שלום לך מר אהרוני. לפני הרבה שנים היתה לך תוכנית בישולים בטלויזיה. לצערי אני לא זוכרת מהוא שם של התוכנית. אבל מקווה, שהזיכרון שלך יותר טוב משלי. באחד התוכניות הכנתם עם קונדיטורי (ששמה אני גם לא זוכרת ):) פאי או טארט שזפים עם קרם שקדים. בזמנו הקלטתי את התוכנית הזאת שהכנתי את הפאי ליום הולדתה ה-80 של אמה שלי ז"ל. אז לא נשאר פירוק מהפאי. התוכנית שהקלטתי נמחקה לי ומאז אני מחפסת אותה בכל מקום ולא מוצאת. אולי אתא תוכל למצוא את התוכנית הזאת ולשלוח לי.בבקשה אזור לי ???
    שבת שלום

  5. הכנתי את העוגה כבר פעם אחת ויצאה נפלא אלא שהפעם יש לי רק תבנית בקוטר 24. לעשות איזשהו שינוי בכמויות/זמן אפייה?
    תודה רבה

    1. אהרוני Author says:

      היי איתמר,
      אין צורך לשנות את זמני האפייה או הכמויות.

  6. ליאורה says:

    היי אהרוני
    350 גרם קמח זה 2.5 כוסות קמח

  7. היי אהרוני
    350 גרם זה 2.5 כוסות קמח נכון?

    1. אהרוני Author says:

      היי ליאורה,
      נכון.

  8. ליאורה says:

    היי אהרוני האם זה לא הרבה שני לימונים לעוגה?

    1. אהרוני Author says:

      היי ליאורה,
      זה לא הרבה אבל אם את רוצה את בהחלט יכולה להפחית את הכמות לפי ראות עינייך.

  9. מיקי פרנס says:

    העוגה יצאה מהממת וטעימה. תודה על המתכון.

  10. היי ישראל
    תודה על המתכון.
    שאלה- האם ניתן להפחית בכמות הסוכר?
    ואם כן כמה נראה לך שזו כמות סבירה להפחית ועדיין להשאיר את העוגה טעימה?

  11. היי ישראל
    תודה על המתכון 🙂
    שאלה- האם ניתן להפחית בכמות הסוכר? ואם כן מהי הכמות שניתן להפחית בה העוגה תצא עדיין מתוקה מספיק?

    1. אהרוני Author says:

      היי לירון, אפשר. נסי להפחית לכוס ורבע סוכר.

  12. שלום
    אם אין ברנדי מה יכול להתאים?

    1. אהרוני Author says:

      היי קרן,
      את יכולה לוותר או להשתמש במיץ לימון\תפוז במקום.

  13. האם ניתן להחליף בשזיפים צהובים? ומה התחליף לברנדי?

  14. היי אהרוני ..
    עם טורבו או בלי?

    1. אהרוני Author says:

      עם

  15. שזיפה סגולה says:

    את הברנדי אפשר להחליף פה ברום? שנים אני מכינה את העוגה הזו לשמחת כל המשפחה והיום אין לי ברנדי ):
    יש לי זיכרון עמום שבאחד הפירסומים הראשונים של המתכון כתבת רום… אכן כך?

    1. אהרוני Author says:

      היי שזיפה, בטח שאפשר

  16. שלום אהרוני,
    תודה על המתכון! אם בתפוחים במקום שזיפים עסקינן, כדאי לאפות/ לאדות אותם לפני או שאין צורך?
    במקום רנדי אפשר קצת יין?
    תודה!

    1. אהרוני Author says:

      אפשר ככה ואפשר ככה, ואפשר להחליף את הברנדי ביין

  17. מיייישהו says:

    אחרי הוספת החמאה הרכה, כל נפח הביצים ירד, ונהיו גושי חמאה-שמנת שלא עברו בערבול. הלך לפח.
    עשיתי עוד פעם עם חמאה מומסת. הפעם הנפח ירד פחות אבל עדיין זה לא נראה תקין.
    מה הסוד? איך להוסיף את החמאה והשמנת בלי לפגוע בנפח הביצים?

    1. אהרוני Author says:

      היי מישהו, כדאי להשתמש בחמאה רכה מאוד, ותערובת הביצים תמיד יורדת מעט.

  18. במה אפשר להמיר את הבנרדי?
    יש לי אלכוהול טהור 96% להכנת ליקרים. האם יתאים? איך?

    1. אהרוני Author says:

      היי גילי, אלכוהול טהור לא מתאים. אפשר מיץ תפוזים או מיץ לימון.

  19. הי, יש לי בן צליאקי וחשבתי לנסות להפוך את העוגה לללא גלוטן… האם לדעתך כדאי לנסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן כלשהו, או להחליף את חצי הכמות בקמח ללא גלוטן ואת השאר בשקדים טחונים?
    תודה רבה!

    1. אהרוני Author says:

      היי סיון. הרבה פעמים שואלים אותי על תחליפי גלוטן למיניהם ולצערי אני פשוט לא יודע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close