עוגת קפה בחושה משגעת

עוגה בחושה טובה היא דבר שאני אוהב מאוד. גם טעמים טובים של קפה הם דבר שאני מחבב במיוחד. עוגת קפה בחושה, לפיכך, היא בול בשבילי, ולדעתי גם בול בשבילכם.

כבכל עוגה בחושה, הסוד טמון בשלב האחרון. את הקמח מוסיפים בסוף לערבול קצר ביותר, רק שייטמע בתערובת. את ערבוב הקמח אפשר אפילו לעשות ידנית, עם לקקן או כפ גדולה. כך מובטח מרקם עוגתי רך ונהדר.

אז מי שרוצה עוגה פשוטה, מרשימה והו כה טעימה לסוף השבוע שיגיד אני.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

4 ביצים

2\1 1 כוסות סוכר חום כהה (300 גרם)

2 כפיות תמצית וניל

250 גר' חמאה מומסת

1 מיכל שמנת חמוצה (250 מ"ל)

3\1 כוס קפה אספרסו חזק או 2 כפות אבקת קפה נמס (80-100 מ״ל)

4\1 כוס ברנדי (אופציונלי)

2\1 כוס אגוזי פקאן טחונים

300 גר' קמח תופח

 

לסירופ

1 כוס קפה אספרסו

3 כפות סוכר

רבע כוס ליקר קפה או ברנדי (אופציונלי)

 

איך מכינים

  1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  2. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל. מקציפים כחמש דקות עד שהתערובת תפוחה יפה. מוסיפים את החמאה והשמנת לעירבול נוסף.
  3. לאחר מכן מוסיפים את הקפה והברנדי ומערבלים. מוסיפים את הקמח והאגוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
  4. יוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, או בכל תבנית עגולה, מרוחה היטב בחמאה ובזוקה בסוכר. אופים כחמישים דקות עד שהעוגה יציבה לגמרי.
  5. כשהעוגה בתנור שמים את כל חומרי הסירופ במחבת, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות.
  6. יוצקים את הסירופ על העוגה, מקררים מעט ומגישים.

 

ואם בטעמי קפה עסקינן, נסו גם את הקינוח המענג הבא:

טרין שוקולד וקפה

הצטרפו לשיחה

  1. כשאתה כותב 1/3 כוס קפה אספרסו או כוס קפה אספרסו לסירופ, אתה מתכוון ליחס גודל כוס רגילה של 250 מ"ל או לגודל כוס אספרסו קטנה?

    1. אהרוני Author says:

      היי קרן,
      אני מתכוון לכוס אספרסו קטנה.

      1. המתוכננת says:

        האם הבנתי נכון- כמות האספרסו בעיסת העוגה היא שליש כוס מידה (80 מ'ל) ובסירופ הכמות היא כוס אספרסו קטנה (כ 30 מ'ל) ?

  2. לא התאפקתי והכנתי ביום שבו המתכון עלה לאתר, הכנתי את העוגה עם מעט שינויים שתתאים לאלרגיה ללקטוז, החלפתי את החמאה במעט שמן ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס- ושמתי וויסקי במקום ברנדי.
    יצא כלכך טעים שהעוגה נטרפה במקום.
    תודה אהרוני על מתכון משגע!!

    1. לאיזה כמות שמן המרת?

  3. את הסירופ שמים על עוגה חמה?

    1. אהרוני Author says:

      היי אסתי,
      כן

      1. היי אהרוני מה המידות של הכוסות ? כלומר כמה בדיוק סוכר כמה קמח ?

        1. אהרוני Author says:

          היי שלי,
          300 גרם סוכר חום כהה ו-300 גרם קמח תופח.

  4. המתוכננת says:

    האם הבנתי נכון- כמות האספרסו בעיסת העוגה היא שליש כוס מידה (80 מ'ל) ובסירופ הכמות היא כוס אספרסו קטנה (כ 30 מ'ל) ? מפתה ביותר ולכן שואלת שוב. ממש רוצה להכין אותה

    1. גם אני אשמח להבין. עדיף פשוט לציין מ״ל!

      1. אהרוני Author says:

        היי לילי, הכוונה היא ל-80-100 מ״ל. עודכן במתכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close