עוגיות שקדים סיציליאניות כמו של מריה

מריה גרמטיקו נולדה בכפר קטן בסיציליה לפני כמה עשורים ונשלחה כתינוקת יתומה למנזר בעיירה אריצ'ה שנמצאת על קצהו של הר. שם היא בילתה 22 שנים מחייה כנזירה.

אחת העבודות שהוטלו על הנזירות, במיוחד הצעירות שבהן, היה להכין "פירות מרציפן". סיציליה ידועה בגידול השקדים שלה, בייצור מרציפן ובשאר מיני מתיקה משקדים. את המרציפן היו הנזירות מוכרות לתושבים שהיו מגיעים למנזר, ושם, מבעד לפתח קטן בחומה היו משלשלים התושבים את המטבעות עבורו.

בגיל 22 החליטה מריה שחיי הנזירות לא מתאימים לה והיא עזבה את המנזר, כשהיא זוכה לחרמות ונדויים מצד שאר הנזירות. היא עזבה ללא רכוש או השכלה. הדבר היחיד שידעה לעשות זה מרציפן ומיני ממתקים שמכינים משקדים. מריה האמביציוזית התחילה לייצר ממתקי מרציפן משובחים ותוך כמה שנים פתחה חנות קטנה באחד הרחובות המתפתלים של העיירה הציורית. החנות קיימת עד היום והיא מפורסמת בכל האי וגם מחוצה לו בשל ממתקי השקדים המשובחים של מריה.

לפני כמה שנים התמזל מזלי לפגוש אותה, את מריה. הרבה מחמאות על הנזירות לא היו לה. "הדבר הטוב היחיד שיצא מהחיים האיומים האלה במנזר, זה המרציפן שלמדתי להכין שם".

היא כנראה  צודקת, ועל כך תעיד החנות שלה, כולה על טהרת השקדים.

גם אני מאד אוהב שקדים. אלה העוגיות של מריה.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

300 גרם שקדים מולבנים טחונים

כוס סוכר

3 כפות קמח

קליפה מגורדת מתפוז אחד

רבע כפית מלח

כפית תמצית וניל אמיתית

4 חלבונים

 

איך מכינים

  1. מקציפים את ארבעת החלבונים. תוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר בהדרגה ובזרם דק, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
  2. מערבבים בעדינות אל הקצף את הקמח, המלח, השקדים הטחונים, הוניל וקליפת התפוז. העירבוב צריך להיות עדין, כדי לא "להפיל" את הקצף.
  3. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. מניחים כף מהתערובת על הנייר במרחקים שווים. אפשר להניח על כל עוגיה שקד פרוס.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות, למשך כ-20 דקות. העוגיות לא צריכות להשחים, אלא להישאר חיוורות לגמרי.
  5. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי (בשלב הזה הן עדיין רכות).
  6. מפזרים עליהן אבקת סוכר, מגישים ואומרים בלב תודה למריה שלימדה אותנו להכין את הפלא הקטן הזה.

ואם בעוגיות שקדים עסקינן, נסו גם את אלה הנהדרות:

עוגיות תחרה עם שקדים

הצטרפו לשיחה

  1. הי האם אפשר להמיר את הקמח בקמח תפוח אדמה?

    1. אהרוני Author says:

      היי משה,
      כן. ואפשר גם בקורנפלור.

  2. אהרוני אתה מלך
    העוגיות יצאו מושלמות !
    צרחווווותתתתת

    1. אהרוני Author says:

      איזה כיף לשמוע!

  3. כמה עוגיות יוצאות?

    1. אהרוני Author says:

      היי נופי, כ-24

      1. האם אפשר להמיר את החמאה לשמן קוקוס?

        1. אהרוני Author says:

          היי תמי, אני מעולם לא ניסיתי ובכלל אני לא נוהג להשתמש בשמן קוקוס אז קשה לי להגיד אם זה יצא טוב או לא. אם תנסי, תחזרי לדווח…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close