עוגיות אוזני פיל

מכל עוגיות תבל כולן, הכי אני אוהב את אלה הנקראות "אוזני פיל", או "פלמייר" (עצי דקל).

אני מניח שרובכם מכירים את הגרסה התעשייתית שלהן: עוגיית בצק עלים שטוחה, בקיפול שבלולי כפול, מצופה בסוכר (בדרך כלל יותר מידי סוכר), ועיקר העיקרים: הן נעדרות את אותו ניחוח חמאתי נהדר שמתקיים בגרסה האמיתית שתובא כאן. בגרסה הזו בצק העלים הוא חמאתי, ויחד עם הסוכר נוצרת עוגיית-קפה אידיאלית, פריכה עד כלות, אוורירית עד מאד ומתוקה בדיוק במידה כדי לייצר את העוגייה האולטימטיבית.

יש לי חבר, עופר ברק שמו, גבוה ושרירי, נוטה יותר לכוון הביריון למראה וזאת בניגוד ליד העדינה שיש לו, שכן עופר הוא אופה וקונדיטור מעולה שעבד שנים רבות ב"רביבה וסיליה". בהכירו את אהבתי לעוגיות השמיימיות האלה הוא נוהג לשלוח לי לעיתים קרובות את אוזני הפיל הנפלאות שהוא אופה.

אז גייסתי אותו לטובת מתכון זה, שתהנו גם אתם.

נתחיל, ברשותכם, בדבר העיקרי והוא בצק העלים. אפשר לקנות אותו קפוא בכל סופר וברוב המקרים הוא סביר. אפשר ללכת על הבצק הזה. עדיף בהרבה לקנות בצק עלים ממאפייה טובה (ל"לחמים" יש בצק עלים נפלא, גם ל"לה מוליין" וגם ל"רביבה וסיליה" יש בצק עלים חמאתי נהדר) במיוחד כשמדובר באוזני הפיל האלה, שכן הבצק הוא 95 אחוז מאיכות העוגייה.

לכו על קילו בצק. לא שווה לטרוח בשביל פחות, מה עוד שאת מחצית העוגיות המקופלות כבר והמוכנות לאפייה, אפשר בכלל להקפיא ובבוא הזמן להוציא מהמקפיא ולאפות.

זה אפילו לא מסובך להכין וככה זה הולך:

 

מצרכים

1 ק"ג בצק עלים על בסיס חמאה

כף מחית וניל

סוכר

נייר אפייה

מערוך

 

איך מכינים

מחלקים את בצק העלים לשני מלבנים או ריבועים שווים.

מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומפזרים עליו שכבה אחידה של סוכר, בערך בגודל מלבן הבצק.

מניחים על הסוכר מלבן בצק אחד.

מורחים על פני הבצק את מחית הווניל עם מברשת מריחה, בשכבה אחידה כמה שניתן ומפזרים על הבצק המרוח עוד שכבה דקה של סוכר:

צלם: שי נייבורג

מניחים על מלבן הבצק את היריעה השנייה ומהדקים מעט. מפזרים גם על הבצק העליון שכבה אחידה של סוכר וגם עליו מניחים נייר אפיה:

צלם: שי נייבורג

סיכום ביניים: יש לנו כעת שתי יריעות בצק שבין שתיהן יש סוכר ווניל, והן מצופות סוכר למעלה ולמטה, ומכוסות מלמעלה ומלמטה בנייר אפיה.

מרדדים את הבצק על הנייר, למלבן גדול ולא מאוד דק, משהו כמו 2-3 מילימטר:

צלם: שי נייבורג

מסירים את הנייר העליון, חותכים ומיישרים את שולי הבצק:

צלם: שי נייבורג

מסמנים לאורך הבצק קו אמצע. מקפלים את שני צידי הבצק עד לקו האמצע:

צלם: שי נייבורג

ושוב מקפלים לשניים לאורך:

צלם: שי נייבורג

אם מביטים על הפרופיל של הבצק מתגלות בפנינו 8 שכבות של קיפולים (וזה עוד לפני שספרנו את המוני הקיפולים שיש בבצק העלים עצמו):

צלם: שי נייבורג

מניחים את הבצק על מגש מרופד בנייר אפיה ומכניסים למקפיא לכחצי שעה.

חותכים רצועות לרוחב הבצק המקופל בעובי של קצת פחות מסנטימטר:

צלם: שי נייבורג

טובלים כל רצועה כזו בסוכר מכל הצדדים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרחקים של כ-6-7 ס"מ אלה מאלה, כי הן עומדות להפתח ולהתרחב בזמן האפיה:

צלם: שי נייבורג

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כ-20-25 דקות עד שהעוגיות שחומות יפה.

צלם: שי נייבורג

מקררים.

אם אתם משלים עצמכם שהן תשמרנה לאורך זמן, אתן מוזמנים לאחסן אותן בקופסא אטומה למען יאריכו ימים.

 

הצטרפו לשיחה

  1. הי אהרוני יקר
    רוצות לנצל את יום החופש שנכפה עלינו ולהכין את העוגיות המהממות האלה. רק מה זה מחית וניל?

    1. אהרוני Author says:

      היי קרן,
      אפשר לקנות מחית וניל בחנויות תבלינים ובחנויות אפיה, היא סמיכה יותר מתמצית וניל.
      שיהיה בתיאבון

  2. עופר גזית says:

    לא סתם אתה האהוב עלי!
    אלה עוגיות שאני לא יכול לעמוד בפניהן, אבל מעולם לא הכנתי קודם.
    אז אחרי המתכון הברור והפשוט הזה, הייתי חייב לנסות.
    הצטיידתי בקילו בצק חמאתי ומשובח מאוד.
    וכמובן שיצא מטמטם!!! (ולא נשאר כלום תוך כמה שעות. כי כולם חיסלו לי הכל).
    תודה רבה.

    1. אהרוני Author says:

      איזה כיף לשמוע!

  3. מתכון פשוט מושלם!!
    אחרי ניסיון לא מוצלח להכין בצק עלים בבית באוגוסט, עשיתי לעצמי טובה וקניתי בצק מוכן מלחמים.
    ועדיין לא ציפיתי שזה יהיה כל כך קל להכין את העוגיות המושלמות האלה.
    מלא תודה, יצא טעים ויפה ❤️

    1. אהרוני Author says:

      נהדר!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close