סלט פומלה עם עוף קצוץ

זוהי אחת המנות המרעננות במטבח התאילנדי, והיא מופיעה בו בכמה גרסאות. להלן אחת מהן שאני אוהב במיוחד.

 

מצרכים

200 גרם חזה עוף קצוץ דק

1 כף קורנפלור

1 כף רוטב דגים

3 כפות שמן

1 פומלה

1/2 כוס שבבי קוקוס

2 כפות בצלי שאלוט פריכים

1/4 כוס עלי נענע

1/4 כוס עלי כוסברה שלמים

 

לרוטב:

3 כפות רוטב דגים

3 כפות מיץ ליים

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1 פלפל צ'ילי אדום פרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את העוף הקצוץ עם הקורנפלור ורוטב הדגים. מחממים 2 כפות מהשמן במחבת רחבה וכשהוא חם מטגנים בו את העוף הקצוץ כ-5 דקות. מעבירים לקערה ומניחים להתקרר.
  2. קולפים את הפומלה, מפרידים לפלחים וקולפים כל אחד מהפלחים מהקליפה הלבנה העוטפת אותו. מפרקים את הפלחים באצבעות לפיסות בגודל כ-1 ס"מ ומוסיפים לקערה.
  3. קולים את שבבי הקוקוס על מחבת יבשה תוך ערבוב עד שהם מזהיבים ומוסיפים אותם לבצלים הפריכים.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים לקערת הסלט ומערבבים.
  5. לפני ההגשה מוסיפים את עלי הנענע והכוסברה ומערבבים בעדינות. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מלמעלה את הקוקוס הקלוי ובצלי השאלוט הפריכים ומגישים.

 

להכנת בצלי שאלוט פריכים

מצרכים:

10 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק לאורכם

שמן לטיגון עמוק

איך מכינים:

  1. מטגנים את הבצלים הפרוסים בשמן עמוק וחם כעשר דקות, על להבה בינונית עד שהם שחומים. מערבבים מדי פעם. מסננים היטב, מעבירים לנייר סופג ומניחים להם להתקרר.
  2. מאחסנים בצנצנת סגורה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close