זוהי אחת המנות המרעננות במטבח התאילנדי, והיא מופיעה בו בכמה גרסאות. להלן אחת מהן שאני אוהב במיוחד.
מצרכים
200 גרם חזה עוף קצוץ דק
1 כף קורנפלור
1 כף רוטב דגים
3 כפות שמן
1 פומלה
1/2 כוס שבבי קוקוס
2 כפות בצלי שאלוט פריכים
1/4 כוס עלי נענע
1/4 כוס עלי כוסברה שלמים
לרוטב:
3 כפות רוטב דגים
3 כפות מיץ ליים
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס
איך מכינים
- מערבבים את העוף הקצוץ עם הקורנפלור ורוטב הדגים. מחממים 2 כפות מהשמן במחבת רחבה וכשהוא חם מטגנים בו את העוף הקצוץ כ-5 דקות. מעבירים לקערה ומניחים להתקרר.
- קולפים את הפומלה, מפרידים לפלחים וקולפים כל אחד מהפלחים מהקליפה הלבנה העוטפת אותו. מפרקים את הפלחים באצבעות לפיסות בגודל כ-1 ס"מ ומוסיפים לקערה.
- קולים את שבבי הקוקוס על מחבת יבשה תוך ערבוב עד שהם מזהיבים ומוסיפים אותם לבצלים הפריכים.
- מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים לקערת הסלט ומערבבים.
- לפני ההגשה מוסיפים את עלי הנענע והכוסברה ומערבבים בעדינות. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מלמעלה את הקוקוס הקלוי ובצלי השאלוט הפריכים ומגישים.
להכנת בצלי שאלוט פריכים
מצרכים:
10 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק לאורכם
שמן לטיגון עמוק
איך מכינים:
- מטגנים את הבצלים הפרוסים בשמן עמוק וחם כעשר דקות, על להבה בינונית עד שהם שחומים. מערבבים מדי פעם. מסננים היטב, מעבירים לנייר סופג ומניחים להם להתקרר.
- מאחסנים בצנצנת סגורה.