סלט דגים תאילנדי

עם השנים הרצון שלי לאוכל קליל ומרענן רק הולך וגובר. אם פעם יכולתי לאכול סטייק שמנמן ובשרני לארוחת ערב, היום הדבר לא עולה על דעתי. מתכונים כמו זה שיובא בהמשך, של סלט דג תאילנד, קליל ועם טעמים עוקצניים ומרעננים, הוא בדיוק מה שאני אוהב.

מצרכים

300 גרם פילה דג ים טרי ללא עור ואדרות

1 כף מלח

מעט שמן לטיגון

8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים לאורכן

3 בצלי שאלוט פרוסים דק

1 בצל סגול קטן פרוס דק

1 כוס עלי נענע טריים

1 כוס עלי כוסברה טריים

 

לרוטב

2 שיני שום קלופות

1 מקל למון גראס קצוץ גס

2-1 פלפלי צ'ילי אדומים חתוכים גס

1 כף סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

2 כפות רוטב דגים

3 כפות מיץ ליים

1/4 כפית כורכום טחון

 

להגשה

3 כפות בוטנים קלויים ללא הקליפה החומה הדקה, קצוצים

 

איך מכינים

  1. שוטפים את נתחי הפילה ומייבשים אותם בנייר סופג. מניחים בקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים בידיים כדי לצפות את הנתחים במלח.
  2. מורחים מחבת מונעת הידבקות במעט שמן, וכשהיא חמה מאוד צורבים בה את נתחי הדג כ-3 דקות מכל צד, עד שהם שחומים ופריכים מאוד. מקררים מעט וקוצצים לפירורים גסים. מעבירים לקערה ומניחים בצד.
  3. להכנת הרוטב: כותשים את השום, הלמון גראס, הצ'ילי וסוכר הדקלים במכתש ועלי לתערובת פירורית. מוסיפים את רוטב הדגים, מיץ הליים והכורכום ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים לקערת הדגים את שאר מרכיבי הסלט, יוצקים את הרוטב ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה. מפזרים מלמעלה את הבוטנים הקצוצים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close