נודי: ניוקי ריקוטה ענניים

קוראים להם נודי והם אחיהם של ניוקי תפוחי-האדמה. הם עשויים מתערובת של גבינת ריקוטה, פרמזן, קמח, מעט ביצים ותו לא. הם קלים וקטיפתיים למגע, אולי אפילו יותר מאחיהם הבכור, ובעיקר: ה ר ב ה יותר קל להכין אותם. כאן לא תצטרכו לבשל תפוחי אדמה, למעוך ולסנן. ההכנה של הנודי דורשת רק ערבוב של מוצרים בקערה.

ולמה להכין אותם בבית, אתם שואלים? התשובה פשוטה מאוד: אין ניוקי קנויים שישתוו לאלה שתכינו בבית, במיוחד גרסת הריקוטה. מה גם שבעיניי פעולת ההכנה שלהם היא לא פחות ממענגת. שבועות ממש מעבר לפינה והם יהיו נהדרים על שולחן החג שלכם.

נתחיל במתכון בסיסי לנודי עצמם, ולאחר מכן תגענה גרסאות הגשה שונות.

 

הכנתם? תיייגו אותי באינסטגרם.

 

נודי: מתכון בסיסי

מצרכים

500 גרם גבינת ריקוטה (מומלץ "ריקוטה פרסקה" של גד)

3\4 כוס גבינת פרמזן מגורדת

ביצה שלמה + חלמון

כוס וחצי קמח

מלח ופלפל

 

איך מכינים

  1. שמים הכל בקערה גדולה.
  2. מערבבים לתערובת אחידה, מכסים ומקררים במקרר כחצי שעה.
  3. מקמחים מעט משטח עבודה, לוקחים חופן מהתערובת ביד מקומחת מעט ומגלגלים לנקניק בקוטר של כסנטימטר, אולי טיפה יותר. מגלגלים בתנועות ידיים רכות וקלות בלי למעוך את הנקניק. עם סכין חותכים באווחה חדה את הנקניק לחתיכות של כשני ס"מ. אפשר גם לגלגל לכדורים של כ-2 ס"מ.
  4. מניחים על מגש מקומח מעט.
  5. כל שצריך לעשות עכשיו הוא פשוט להכניס אותם לסיר ובו הרבה מים עם מלח רותחים לגמרי. לא להכניס את כל הכמות הזו בבת אחת אלא בשתיים-שלוש נגלות. הבישול שלהם קצר ונמשך כשלוש דקות, עד שהם צפים ועוד חצי דקה.
  6. בזמן הזה שהניוקי מתבשלים צריך שתחכה להם כבר על להבה אחרת של הכיריים מחבת גדולה עם הרוטב שתהיה מוכנה לקלוט את החמודים, האלה ולהתערבב איתם כדקה או שתיים להשלמת התענוג.

הנה לפניכם שלוש אופציות מצויינות, כל אחת בדרכה היא.

 

רוטב חמאה ומרווה

זו האפשרות החביבה עליי מכולן.

  1. שימו במחבת גדולה 100 גרם חמאה (לא לצעוק, הכמות הזו מתפזרת בין 4-6 סועדים) עם 8 עלי מרווה טריים (מי שמתעקש אפשר גם שן או שתיים של שום כתוש) שתבעבע יפה.
  2. תנו לניוקי להתגלגל בחמאה החמה כדקה או שתיים, אל תשכחו לפזר גבינת פרמזן מגורדת מעל. מדובר בעונג קטיפתי במיוחד.

 

עגבניות שרי, שום ובזיליקום (בצילום)

  1. שימו במחבת גדולה רבע כוס שמן זית עם שלוש שיני שום קצוצות (ואם אתם אוהבים קצת חריף, אז הוסיפו גם צ'ילי אדום קצוץ בשלב הזה וערבבו כדקה או שתיים). עכשיו הוסיפו 300 גרם של עגבניות שרי צבעוניות חצויות לאורכן, מלח ופלפל וערבבו שתי דקות.
  2. הוסיפו שתי כפות חומץ בלסמי, חופן עלי בזיליקום טריים ואת הניוקי המבושלים. עררבו יחד עוד דקה או שתיים.
  3. וגם פה: אל תשכחו לפזר גבינת פרמזן מגורדת מעל.

 

עם ארטישוק ומוצרלה

  1. שימו במחבת 5 כפות שמן זית, 5 עלי מרווה ושתי שיני שום פרוסות דק. טגנו יחד כדקה או שתיים.
  2. לזה הוסיפו צנצנת של ארטישוקים קטנים משומרים (אלה של PONTI  נהדרים), מלח ופלפל וערבבו כשתי דקות.
  3. הוסיפו את הניוקי המבושלים, מיץ סחוט מלימון אחד וערבבו היטב. הוסיפו גם לכאן חופן עלי בזיליקום טריים
  4. ומעל פזרו שני כדורי מוצרלה קרועים ביד לפיסות קטנות.

 

עכשיו בואו נתפרע לרגע ונכין ניוקי מתוקים.

גרסה מתוקה ברוטב קרמל

  1. מאותה תערובת בדיוק (מינוס הפלפל השחור) הכינו כדורים מגולגלים בידיים, בקוטר של כ-2 וחצי או שלושה ס"מ ובשלו אותם במים בדיוק כמו הניוקי הרגילים.
  2. במחבת גדולה הכינו רוטב קרמלי נהדר: שימו במחבת יבשה חצי כוס סוכר לבן ועל להבה נמוכה המיסו את הסוכר לקרמל ענברי. לזה הוסיפו מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) וכפית תמצית וניל. בשלב הזה נוצרת במחבת מערבולת היסטרית (התנגשות של הקרמל החם מאד לשמנת הקרה). לא לדאוג. ממשיכים לבשל על הלהבה הבינונית עד שהקרמל נמס לגמרי ומתערבב עם השמנת לרוטב קרמלי נהדר.
  3. עכשיו הוסיפו לכאן את הניוקי המבושלים לעירבוב משותף של דקה, ואם מתחשק לכם לפזר מעל מעט אגוזים מסוכרים קצוצים, אתם מוזמנים לעשות כן.

ואם במתכוני שבועות עסקינן, נסו גם את המאפה השמיימי הזה:

מאפה פטריות ובצל

הצטרפו לשיחה

  1. דן קשנטובסקי says:

    לכמה אנשים מתאים המתכון הבסיסי?

    1. אהרוני Author says:

      היי דן, 4-6 אנשים

  2. אביטל says:

    מרגיש כמו מתכון נפלא. רוצה לנסות.אשמח לדעת לכמה אנשים תספיק הכמות במתכון? תודה רבה

    1. אהרוני Author says:

      היי אביטל, 4-6 אנשים

  3. האם אפשר להקפיא את הנודי?

    1. אהרוני Author says:

      היי שושי, אפשר

  4. הי רציתי לדעת אם אפשר להפוך את הניוקי ללא גלוטן איזה קמח לדעתך מתאים? ויהיה טעים ואוורירי
    תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי שרי, לצערי אני ממש לא מבין בקמחים ללא גלוטן ולכן קשה לי להמליץ

  5. היי אהרוני
    האם את הבצק אפשר להכין במיקסר עם וו לישה?
    ואם כן לכמה זמן איך יודעים שהבצק מוכן

  6. היי
    רוצה להכין לאורחים ולא בא לי להתעסק בזה כשהם אצלי. מה עדיף? להכין עד שלב החיתוך וכשבאים אורחים להכניס למים ואז לרוטב? או לבשל אותם במים שעתיים קודם ולפני ההגשה להכניס לרוטב?

    1. אהרוני Author says:

      היי לנה, הכי טובה האפשרות הראשונה.

  7. שלום אהרוני, תודה לך על מתכונים נהדרים, תודה לך על מי שאתה!

    יש לי שאלה בקשר למתכון, האם אפשרי להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? או שהרסתי את המתכון?

    1. אהרוני Author says:

      היי נילי, בעיניי זה לא יעבוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close