כשרחל בתי הקטנה חזרה מטיול ארוך בהודו, הדבר הראשון שביקשה שאכין לה היה מלאי כופתה. הכנתי. זו מנה אהובה מאוד, עשירה ומלאת טעם. נסו אותה ואני מבטיח שתתאהבו.
מצרכים
לכדורי הגבינה:
1/2 ק"ג גבינה לבנה יבשה ("כנען" או דומה)
2 תפוחי אדמה מבושלים, מקוררים ומגוררים
3 כפות קורנפלור
1 ביצה
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1/4 כפית הל טחון
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
1/3 כוס אגוזי קשיו קלויים וקצוצים
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
40 גרם חמאה
4 בצלי שאלוט קצוצים
2 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה
2 כפיות זרעי כמון שלמים
2 כפיות זרעי כוסברה כתושים או טחונים
1/2 כוס חמאת אגוזי קשיו (ניתן למצוא בחנויות טבע)
3 כוסות מים
1/2 מכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שבבי צ'ילי חריפים
1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
איך מכינים
- מכינים את הכדורים: מניחים את הגבינה במסננת כחצי שעה, על מנת שתגיר נוזלים. לאחר מכן מועכים אותה ומערבבים עם שאר החומרים לכדורי הגבינה לתערובת אחידה, נוחה לעבודה. מקררים כשעה.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פינג פונג.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים כמה דקות, עד שהם רק מתחילים להזהיב ולא יותר.
- מכינים את הרוטב: ממסים בסיר את החמאה. מוסיפים את הבצלים, השום, עלי הדפנה, זרעי הכמון והכוסברה ומאדים עד שהבצל רק מתחיל להזהיב. מוסיפים את חמאת אגוזי הקשיו, המים והשמנת, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מעט שבבי צ'ילי חריפים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות, עד שרוטב מסמיך מעט. מוצאים את עלי הדפנה ומרסקים את הרוטב בעזרת בלנדר מוט או בלנדר לתערובת חלקה.
- מכניסים את כדורי הגבינה לסיר, מערבבים בעדינות ומבשלים יחד כ-10 דקות נוספות. מערבבים פנימה את עלי הכוסברה. מומלץ להגיש עם אורז.