המתכון הזה מציע מעין גרסה לפאי רועים, אלא שמבקום פירה מצפה את הבשר תערובת נהדרת של תירס טחון ומתובל. אם יורשה לי להעיד על עיסתי, שילוב הטעמים והמרקמים במתכון הזה מעולה במיוחד.
מצרכים
לבשר:
1 ק"ג בשר בקר טרי, טחון
6 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
1 פלפל אדום טרי וחריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
¾ כוס צימוקים בהירים
1 כף גרגירי כוסברה כתושים
2 כפות סוכר
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כוס יין אדום יבש
לציפוי התירס:
800 גרם גרגירי תירס קפואים
4 כפות שמן זית
1 כוס מים
1 בצל גדול קצוץ
5 כפות סוכר
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 ביצים מופרדות
איך מכינים
מכינים את הבשר:
- מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצל והפלפל כחמש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבשר, המלח, הסוכר והצימוקים וממשיכים לטגן עד שהבשר שחום ומפורר לגמרי. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה, עד שהיין מתאדה.
מכינים את ציפוי התירס:
- מרסקים את התירס במעבד מזון לפירורים גסים מאד (שימו לב לא לטחון אותו יותר מידי).
- מקציפים את החלבונים עם שלוש כפות סוכר לקצף יציב.
- מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מערבבים את הבצל עם התירס ועם שאר חומרי הציפוי. מוסיפים את קצף הביצים ומערבבים.
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
- מכניסים את תערובת הבשר לכלי חסין חום ומהדקים לשכבה אחידה.
- שמים את ציפוי התירס על הבשר בשכבה אחידה, מפזרים מעל את יתרת הסוכר ואופים 40 דקות בתנור החם.
אפשר להוריד את הסוכר בכלל/את הכמות?
היי ענבל,
עדיף לא להוריד את כל כמות הסוכר, אבל את יכולה להפחית קצת לפי ראות עינייך.
מאוד לא מוצלח. יוצאת סוכריה מבשר. בעיני חד משמעית לוותר על כמויות הסוכר הלא הגיוניות: 2 כפות בבשר ועוד 3 בחלבונים, וזה חוץ מהסוכר שבצימוקים וביין.
האם משתמשים גם בחלמונים?
היי יפעת,
לא משתמשים בחלמונים, רק בחלבונים.
הכנתי ויצא טעים מאוד!
הוספתי גם טימין ומרווה לתערובת התירס וזה ממש הוסיף!
מה שכן, מעבד המזון לא הצליח לטחון לי את גרגירי התירס הקפוא, אז הם נשארו שלמים וזה עדיין יצא מעולה.
היי, במה ניתן להחליף את הצימוקים? (פחות מתחברים אצלנו..)
בנוסף האם ניתן לשלב את חצי קג בשר עם משהו נוסף כדי לעבות את המסה(למשל ירק)?
תודה!
היי שונית,
אפשר פשוט לוותר על הצימוקים.
ואפשר לשלב את הבשר עם גזר קצוץ, גבעולי או שורש סלרי או ערמונים למשל.
בהצלחה!
מה עושים עם הכוס מים? אם מוסיפים לתערובת עם החלבון המוקצף הכל נהיה ממש מימי.. ?