מאפה "אקורדיון" פילו עם ארטישוק וגבינות

מאפה חגיגי, יפה וטעים לפנינו. האפקט ה"אקורדיוני" מתקבל מטכניקת הקיפול הכיפית הזו, שמייצרת לא רק מראה יפהפה, אלא גם מרקם נהדר לבצק הפילו. אני בחרתי בטעמים של ארטישוק, גבינות וזיתים. אתם מוזמנים לעשות כמוני ואתם מוזמנים גם לגוון לפי טעמכם. כי גם פלפלים קלויים, קישואים או חצילים יהיו נהדרים כאן.

ובנוגע לכמויות: הכמות שבצילום היא ענקית. הכמות שבמתכון מתאימה לתבנית עגולה בגודל 24-26 ס"מ.

 

בעמוד האינסטגרם שלי תוכלו למצוא סרטון שמראה איך הכנתי את המאפה שלי.

 

מצרכים

1 חבילת בצק פילו מופשר

2 ארטישוק משומר קצוץ דק

8 זיתים ירוקים קצוצים

חופן כוסברה קצוץ דק

150 גרם גבינת פטה מפוררת

150 גרם גבינת אמנטל או קשקבל מגורדת

כוס וחצי יוגורט

חצי כוס חלב

2 ביצים

40 גרם חמאה מומסת

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

מורחים תבנית עגולה בחמאה רכה.

חותכים את דפי הפילו לאורכם לשלושה חלקים שווים. עובדים בצמדים של רצועות פילו.

לוקחים 2 רצועות ומכווצים לאקורדיון רופף מעט ומניחים בתבנית:

מאפה אקורדיון פילו
מאפה אקורדיון פילו
צילום: שי נייבורג
מאפה אקורדיון פילו
מאפה אקורדיון פילו
צילום: שי נייבורג
מאפה אקורדיון פילו
מאפה אקורדיון פילו
צילום: שי נייבורג

ככה עושים עם מחצית רצועות הבצק לעיגול מושלם:

מאפה אקורדיון פילו
מאפה אקורדיון פילו
צילום: שי נייבורג

לוקחים את היוגורט, הביצים, החלב והחמאה המומסת, מערבבים היטב בקערה ומניחים בצד.

את הארטישוקים, הזיתים, המלח, הפלפל והכוסברה טוחנים לתערובת גסה יחסית במעבד מזון.

מפזרים על אקורדיוני הבצק מחצית מתערובת הזיתים-ארטישוק:

מאפה אקורדיון פילו
מאפה אקורדיון פילו
צילום: שי נייבורג

ואז מפזרים מחצית מגבינת הפטה:

מאפה אקורדיון פילו
מאפה אקורדיון פילו
צילום: שי נייבורג

יוצקים מחצית מתערובת היוגורט:

מאפה אקורדיון פילו
מאפה אקורדיון פילו
צילום: שי נייבורג

ואז מפזרים מעל מחצית מהגבינה המגורדת:

מאפה אקורדיון פילו
מאפה אקורדיון פילו
צילום: שי נייבורג

חוזרים על התהליך בקומה נוספת:

מאפה אקורדיון פילו
מאפה אקורדיון פילו
צילום: שי נייבורג

מכניסים לתנור שחום של 180 מעלות לכשעה, עד שהחלק העליון שחום ומבעבע.

 

ומי שרוצה לאתגר את עצמו עם מאפה נוסף בעל מראה משגע, הנה:

מאפה מיסו ושום

הצטרפו לשיחה

  1. היי, ברשימת המרכיבים רשום 2 ארטישוק משומר, למה הכוונה? 2 יחידות, 2 צנצנות? יש לי צנצנת של של חברת "ITALCARCIOFI" רבעי ארטישוק מתובלים בשמן חמניות במשקל 310 ג' מסונן. האם אפשר להשתמש בזה? ובאיזו כמות? תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי בתיה,
      הכוונה היא לשני ארטישוקים שלמים משומרים. אם יש לך צנצנת של רבעים את יכולה להשתמש במחציתה.

  2. כתוב להשתמש במחצית המילוי. האם יש שלוש שכבות בצק? בצק-מילוי-בצק- מילוי – בצק?
    תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי קרן,
      יש שתי גרסאות: אם את רוצה שכבה עליונה של בצק "חשוף" כמו בתמונה אז זה שלוש שכבות בצק כמו שכתבת. אם את רוצה שכבה עליונה "גבינתית" כמו בסרטון באינסטגרם שלי אז זה בצק-מילוי-בצק-מילוי.

  3. כל המתכונים נראים סוף הדרך שאפו.

  4. אהרוני תודה על המתכון. יצא מעולה.

  5. איזה מילויים נוספים ניתן לעשות במקום?

  6. אשמח להבין איך אפשר לראות את סירטו . תודה ושבת שלום .

    1. אהרוני Author says:

      היי רעות,
      בעמוד האינסטגרם שלי. שם הכנתי את זה קצת אחרת אבל לא פחות מוצלח.
      הנה קישור:
      https://www.instagram.com/aharoni/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close