לביבות תירס פריכות כשמן כן הן: פריכות, מתקתקות וטעימות שבא למות. וכשמגישים אותן עם רוטב צ'ילי מתוק-חריף ההנאה כפולה ומכופלת.
מצרכים
1 שקית גרגירי תירס קפואים מופשרים לגמרי ומסוננים
2 ביצים
6 כפות קורנפלור
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
1 כוס כוסברה קצוצה
3 כפות רוטב דגים או רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)
1 כף סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
מלח, פלפל גרוס
שמן לטיגון
איך מכינים
- מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
- במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ-1/2 ס"מ וכשהוא חם מכניסים אליו כפות גדושות מהתערובת (אפשר לעשות זאת בעזרת "רינג" מתכת כדי לקבל קציצות עגולות לגמרי). מטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מגישים עם רוטב דגים-צ'ילי.
רוטב דגים-צ'ילי
1-2 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים דק
2 שיני שום קצוצות דק
1/3 כוס רוטב דגים או רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)
2 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום
1/3 כוס מיץ ליים או לימון
- מערבבים את כל המרכיבים עד שהסוכר נמס. שומרים בצנצנת במקרר.
תודה רבה על מתכונים מצויינים!
אם אין תירס קפוא, איך ממירים לתירס טרי/קופסאת שימורים? מה הן הכמויות?
היי שובל,
אתה יכול להמיר ל-350 גרם תירס טרי או משומר. אם הוא טרי פשוט תוריד אותו מהקלח בעזרת סכין ואז תשקול אותו. אם הוא משומר סנן אותו והשתמש ב-350 גרם לאחר הסינון.