לביבות תירס פריכות

לביבות תירס פריכות כשמן כן הן: פריכות, מתקתקות וטעימות שבא למות. וכשמגישים אותן עם רוטב צ'ילי מתוק-חריף ההנאה כפולה ומכופלת.

 

מצרכים

 1 שקית גרגירי תירס קפואים מופשרים לגמרי ומסוננים

2 ביצים

6 כפות קורנפלור

3 בצלי שאלוט קצוצים דק

1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק

1 כוס כוסברה קצוצה

3 כפות רוטב דגים או רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

1 כף סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

מלח, פלפל גרוס

שמן לטיגון

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ-1/2 ס"מ וכשהוא חם מכניסים אליו כפות גדושות מהתערובת (אפשר לעשות זאת בעזרת "רינג" מתכת כדי לקבל קציצות עגולות לגמרי). מטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מגישים עם רוטב דגים-צ'ילי.

 

רוטב דגים-צ'ילי

1-2 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים דק

2 שיני שום קצוצות דק

1/3 כוס רוטב דגים או רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

2 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

1/3 כוס מיץ ליים או לימון

 

  1. מערבבים את כל המרכיבים עד שהסוכר נמס. שומרים בצנצנת במקרר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close