לביבות תירס פריכות

לביבות תירס פריכות כשמן כן הן: פריכות, מתקתקות וטעימות שבא למות. וכשמגישים אותן עם רוטב צ'ילי מתוק-חריף ההנאה כפולה ומכופלת.

 

מצרכים

 1 שקית גרגירי תירס קפואים מופשרים לגמרי ומסוננים

2 ביצים

6 כפות קורנפלור

3 בצלי שאלוט קצוצים דק

1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק

1 כוס כוסברה קצוצה

3 כפות רוטב דגים או רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

1 כף סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

מלח, פלפל גרוס

שמן לטיגון

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן בגובה של כ-1/2 ס"מ וכשהוא חם מכניסים אליו כפות גדושות מהתערובת (אפשר לעשות זאת בעזרת "רינג" מתכת כדי לקבל קציצות עגולות לגמרי). מטגנים את הקציצות 2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מגישים עם רוטב דגים-צ'ילי.

 

רוטב דגים-צ'ילי

1-2 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים דק

2 שיני שום קצוצות דק

1/3 כוס רוטב דגים או רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

2 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום

1/3 כוס מיץ ליים או לימון

 

  1. מערבבים את כל המרכיבים עד שהסוכר נמס. שומרים בצנצנת במקרר.

הצטרפו לשיחה

  1. תודה רבה על מתכונים מצויינים!
    אם אין תירס קפוא, איך ממירים לתירס טרי/קופסאת שימורים? מה הן הכמויות?

    1. אהרוני Author says:

      היי שובל,
      אתה יכול להמיר ל-350 גרם תירס טרי או משומר. אם הוא טרי פשוט תוריד אותו מהקלח בעזרת סכין ואז תשקול אותו. אם הוא משומר סנן אותו והשתמש ב-350 גרם לאחר הסינון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close