אתמול נורי נכדי האהוב בא לישון אצלי. זו כבר התחלה טובה לסיפור, לא? שאלתי אותו מה הוא רוצה לאכול לארוחת ערב. הוא חשב רגע ואמר: "זיתים". "זיתים?" שאלתי אותו, ואני מודה שקצת הופתעתי מהתשובה. "יודע מה? אין בעיה", אמרתי שוב אחרי כמה שניות וכבר זממתי בדיוק מה אכין לו. עוף עם זיתים, אם כן, לימוני כזה וטעים-טעים. ככה הוא קיבל את הזיתים שהתאווה אליהם (וגם מהעוף הוא אכל בתאווה, אל דאגה). שנינו היינו מבסוטים. תאמינו לי – הכי כיף אצל סבא.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
6 כרעיים של עוף חתוכות לשניים
18 בצלים קטנים קלופים
6 שיני שום מעוכות
200 גרם זיתים ירוקים מרירים
8 עלי מרווה
3 עלי דפנה
1 כפית כורכום
3 כפות שמן זית
חצי כוס מיץ לימון
2 כוסות מים או מרק צח
חצי כוס כוסברה טרייה
איך מכינים
- שמים את כל החומרים בתבנית צלייה ומערבבים היטב. מקפידים שכל נתחי העוף יהיו עם צד העור כלפי מעלה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה. מידי פעם זולפים על העוף מהנוזלים בתבנית.
- מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים.
ואם בזיתים עסקינן, נסו גם את הפסטה הנהדרת הזו:
שלום רב, רוצה להכין את העוף לפי מתכון זה. אך האם אין מלח כלל?
האם טעם העוף שמתקבל הוא חמוץ?
אודה על תגובתך. מלי
היי מלי,
צריך להמליח, והטעם שמתקבל הוא חמצמץ עדין.
הכנתי – יצא מדהים!!!!
היי אהרוני
הבלוג מהם , התמונות ובטח גם האוכל!
רציתי לדעת האם הזיתים חייבים להיות כאלו מהסוג המריר?
יש זיתים בלי חרצנים יותר טעימים מהקופסא
האם אפשר להשתמש בהם למתכון ?
היי ליאורה, בטח שאפשר. אני מחבב את המרירים אבל השתמשי באלה שאת אוהבת