כרוב ממולא שאין שני לו

מנת חג יפהפיה, חגיגית והו כה טעימה לפנינו. מדובר בכרוב ממולא בשר, אורז וכל טוב. אני עשיתי את שלי עם כרוב סבוי שאני מת עליו וקונים אותו בשוק האיכרים. לגמרי אפשר להשתמש גם בכרוב רגיל. ובנוגע לרוטב – באופן אישי קצת נמאס לי מרטבי עגבניות למיניהם, בממולאים ובכלל. אני הלכתי על רוטב רכז-רימונים מתקתק-מתובל ונהדר ממש.

סורו בבקשה לעמוד האינסטגרם כדי לראות איך גלגלתי את הממולאים שלי.

 

מצרכים

2 כרובים

 

למילוי

500 גרם בשר טחון

4\3 כוס אורז יסמין מושרה במים כשעה

כוס כוסברה קצוצה

בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ

חצי כוס דובדבנים מיובשים

כף גרגירי כמון שלמים

2 כפיות גרגירי כוסברה כתושים

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס

 

לרוטב

3 כוסות מרק צח או מים רותחים

2-3 כפות רכז רימונים

3 כפות מיץ לימון

מלח, פלפל גרוס

3 עלי דפנה

 

איך מכינים

  1. מפרידים את עלי הכרוב ומבשלים אותם במי מלח רותחים כחמש דקות. מסננים ושוטפים במי ברז. עם סכין חדה מסירים את העורק המרכזי העבה במעלה הכרוב (לא את כולו, רק כמחצית, בחלק התחלון העבה).
  2. פורשים על מגבת מטבח.
  3. מערבבים את חומרי המילוי לתערובת אחידה.
  4. שמים בתחתית העלה מעין קבבון מאורך של מילוי. מקפלים את שני צידי העלה פנימה מגלגלים מהבסיס לפנים.
  5. מניחים בסיר גדול, רחב ושטוח ובו רבע כוס שמן זית. ככה עושים עם כל הכמות.
  6. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.
  7. יוצקים את הנוזלים לסיר, שיכסו כמעט את הכרוב הממולא. אפשר לפזר מעל עוד חצי כוס דובדבנים מיובשים. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.

ויש גם ממולאים טבעוניים:

קישואים ממולאים טבעוניים לגמרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close