המתכונים האחרונים שעלו לאתר היו ברובם מקטגוריית המתכונים הפומפוזיים: חגיגיים, עשירים, חורפיים ודשנים מאוד. אז עם כל אהבתי לקטגוריית המוגזמים, לפעמים גם לי מתחשק משהו קליל ובריא יותר. הפעם נקדיש את המתכון לדבר שכולם אוהבים ולכל אחד דרך משלו להכין: ירקות צלויים. זו הדרך שלי. אני אוהב אותם פריכים יחסית ועם זיגוג מתקתק שמחמיא לטעמים הטבעיים שלהם עד מאוד.
הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.
מצרכים
2 בטטות קלופות
4 גזרים קלופים
2 פקעות שומר מנוקות
4 סלקים קלופים
2 שורש פטרוזיליה קלוף
2 בצלים סגולים קלופים
ראש שום חצוי לרוחבו
רבע כוס שמן זית
2 כפות דבש
4 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל גרוס
2 כפות עלי תימין
הכנה
- חוצים את הגזרים ושורש הפטרוזיליה לאורכם ואחר כך לפיסות של כ-3-4 ס"מ.
- חותכים את השומר לארבעה חלקים לאורכו. את הסלקים והבצלים חותכים לשישה פלחים לאורכם.
- את הבטטות חותכים לחצי לרוחבן ואחר אך לאורכן לארבעה חלקים. שמים בתבנית.
- מערבבים את כל שאר החומרים, יוצקים לתבנית עם הירקות ומערבבים היטב, שכל הירקות יהיו מצופים בתערובת. משטחים ככל האפשר, מכסים בנייר כסף מחורר פה ושם ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לעשרים דקות.
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כ-20-25 דקות.
ואם בירקות צלויים עסקינן, נסו גם את הכרוב הנהדר הזה:
נהדר
לא משתמשת באינסטרגם, מאוד אוהבת את המתכונים שלך , הם מובנים, קלים, מגוונים. כמו כן נהנת לצפות בסידרה אהרוני וגידי. כרשה דתית ושומרת כשרות אודה לך אם תוכל להוסיף במתכונים שמתאפשר חלופה- לגירסת פרווה
יצא ממש מעולה!