ירקות צלויים מוצלחים במיוחד

המתכונים האחרונים שעלו לאתר היו ברובם מקטגוריית המתכונים הפומפוזיים: חגיגיים, עשירים, חורפיים ודשנים מאוד. אז עם כל אהבתי לקטגוריית המוגזמים, לפעמים גם לי מתחשק משהו קליל ובריא יותר. הפעם נקדיש את המתכון לדבר שכולם אוהבים ולכל אחד דרך משלו להכין: ירקות צלויים. זו הדרך שלי. אני אוהב אותם פריכים יחסית ועם זיגוג מתקתק שמחמיא לטעמים הטבעיים שלהם עד מאוד.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

2 בטטות קלופות

4 גזרים קלופים

2 פקעות שומר מנוקות

4 סלקים קלופים

2 שורש פטרוזיליה קלוף

2 בצלים סגולים קלופים

ראש שום חצוי לרוחבו

רבע כוס שמן זית

2 כפות דבש

4 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל גרוס

2 כפות עלי תימין

 

הכנה

  1. חוצים את הגזרים ושורש הפטרוזיליה לאורכם ואחר כך לפיסות של כ-3-4 ס"מ.
  2. חותכים את השומר לארבעה חלקים לאורכו. את הסלקים והבצלים חותכים לשישה פלחים לאורכם.
  3. את הבטטות חותכים לחצי לרוחבן ואחר אך לאורכן לארבעה חלקים. שמים בתבנית.
  4. מערבבים את כל שאר החומרים, יוצקים לתבנית עם הירקות ומערבבים היטב, שכל הירקות יהיו מצופים בתערובת. משטחים ככל האפשר, מכסים בנייר כסף מחורר פה ושם  ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לעשרים דקות.
  5. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כ-20-25 דקות.

 

ואם בירקות צלויים עסקינן, נסו גם את הכרוב הנהדר הזה:

כרוב צלוי קל ונהדר

הצטרפו לשיחה

  1. עדנה דוידזון says:

    נהדר

  2. לא משתמשת באינסטרגם, מאוד אוהבת את המתכונים שלך , הם מובנים, קלים, מגוונים. כמו כן נהנת לצפות בסידרה אהרוני וגידי. כרשה דתית ושומרת כשרות אודה לך אם תוכל להוסיף במתכונים שמתאפשר חלופה- לגירסת פרווה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close