מגש מרהיב במראהו ובטעמו, של מבחר ירקות שורש ממולאים בשר ומבושלים במיץ רימונים הוא דבר שמשמח אותי. אם הוא משמח גם אתכם, הגעתם למקום הנכון. הקפידו לבחור ירקות שורש קטנים יחסית וטריים מאוד והשתדלו שהם יהיו בגודל אחיד פחות או יותר.
מצרכים
6 סלקים יפים קלופים
6 לפתות יפות קלופות
6 תפוחי אדמה קלופים
6 קישואים עגולים
שמן זית
למילוי
1 ק"ג בשר בקר או כבש, טחון
1 בצל גדול קלוף חתוך לרבעים
4 שיני שום קלופות
3 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות היטב
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים
½ צרור כוסברה שטפה היטב
2 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לרוטב
4 כפות שמן זית
כף גרגירי כמון
כף ג'ינג'ר קצוץ
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק
4 כוסות מיץ רימונים
½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות סוכר חום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
איך מכינים
- חותכים ומסירים את הרבע העליון מהסלקים, הלפתות והקישואים. שומרים את החלק העליון, שישמש כ"מכסה" לירקות הממולאים. חותכים ומסירים גם את הרבע העליון מכל תפוח אדמה. מרוקנים את פנים הירקות בעזרת כף פריזאית, כך שתהייה בהם גומה גדולה למילוי.
- מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה וצרים ממנה 24 קציצות.
- ממלאים את הירקות בקציצות ומניחים אותן אלה ליד אלה בתבנית עגולה וגדולה.
- מערבבים את חומרי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה.
- יוצקים את הרוטב בזהירות לתבנית עם הירקות הממולאים. מביאים לרתיחה. מכסים את הממולאים בנייר כסף וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעתיים.
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שהרוטב נעשה סמיך מעט ומזוגג מעט.