אין צורך להפליג בשבחיה של החלה. אפשר לעומת זאת, להפליג בשבחיה של החלה הביתית שמפיצה ריחות משגעים כשאופים אותה. וכשמוסיפים לה צימוקים וקרם שקדים (שגם אותו עושים, כמובן, לבד) התענוג כולו שלנו.
לשתי חלות
מצרכים
לבצק:
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים טריים
1 ביצה
30 גר' חמאה רכה
3\1 כוס שמן
120 גר' סוכר
1 כף שטוחה של מלח
2\1 ליטר מים
למילוי:
2 כוסות קרם שקדים (מתכון בהמשך)
4\3 כוס צימוקים כהים מושרים בברנדי
איך מכינים
- שמים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר. מערבבים בעדינות ומערבלים לתערובת אחידה. ממשיכים ולשים את הבצק במיקסר כעשר דקות.
- מחלקים את הבצק לששה כדורים שווים ומניחים אותם על משטח עבודה מקומח, מכסים במגבת לחה ומניחים לחצי שעה.
- מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ. מניחים תלולית של שליש כוס קרם שקדים לרוחב כל עיגול, באזור השליש הראשון שלו. מפזרים על התלולית צימוקים.
- מגלגלים כל עיגול בצק כזה לגליל צר ומהודק. צובטים ומהדקים היטב את קצות הגלילים, לבל יברח המילוי בזמן האפייה.
- קולעים משלושה גלילים ממולאים צמה רופפת מעט. מהדקים את קצות החלה היטב ומקפלים אותם אל מתחת לחלה.
- מורחים תבנית אפייה מלבנית בחמאה ומעט סוכר. מניחים את החלה הקלועה בתבנית ומניחים לה לתפוח למשך שעה.
- מברישים את פני החלה בחלמון ביצה טרוף עם מעט מים ומפזרים מעל מעט שקדים פרוסים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כארבעים דקות, עד שפני החלה שחומים יפה.
- מפזרים מעט אבקת סוכר מעל.
קרם שקדים
מצרכים
250 גר' סוכר
250 גר' שקדים מולבנים, טחונים דק
250 גר' חמאה רכה
3 ביצים
איך מכינים
- שמים בקערת המיקסר את הסוכר, השקדים והחמאה ומקציפים כחמש דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
- שומרים בקירור.
- באותה צורה בדיוק מכינים קרם אגוזים. במקום השקדים משתמשים באגוזי מלך, פקאן או לוז, או קרם פיסטוקים, ואז ממירים את השקדים בפיסטוקים קלופים.