דניס פריך ברוטב אסייתי

כמה שאני אוהב דגים שלמים, ובמיוחד כשהם מטוגנים קלות ומוגשים עם רוטב אסייתי נהדר, כמו במתכון הזה. המפגש בין הדג הפריך לבין הרוטב החריף-מתקתק הוא תענוג גדול.

 

מצרכים

2 דגי דניס טריים ומנוקים

כחצי כוס קמח

מלח, פלפל גרוס

שמן לטיגון

 

לרוטב:

3 כפות שמן

3 שיני שום פרוסות

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר חתוך לרצועות אורך דקות

2 בצלי שאלוט פרוסים דק

חצי פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

2 כפות סוכר חום

4 כפות רוטב סויה או רוטב דגים

5 כפות מיץ ליים או לימון

כפית שמן שומשום

 

מעל לדג:

חופן עלי כוסברה טריים

3 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות דקות באורך של כ-10 ס"מ, מושרים במי קרח (ואז הם נעשים מתולתלים)

1 צ'ילי אדום פרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את הקמח עם מלח ופלפל ושמים בצלחת רחבה.
  2. בעזרת סכין גדולה וחדה חורצים חריצים לרוחבו של הדג, במרחק של פחות מסנטימטר אחד מהשני (כלומר, הרבה חריצים).
  3. מקמחים את הדגים היטב משני צידיהם ומקפידים לקמח גם בינות לחריצים.
  4. שמים במחבת טפלון גדולה שמן בגובה של כסנטימטר וחצי ומחממים.
  5. כשהשמן חם מנערים בעדינות את הדגים מקמח עודף, מכניסים פנימה את הדגים "ראש לזנב" (כמו בתמונה) ומטגנים כחמש-שש דקות על להבה גבוהה עד שהדג זהוב ופריך יפה. הופכים בעדינות את הדגים בעזרת מרית גדולה ומטגנים גם על הצד השני כחמש שש דקות.

בזמן הזה מכינים את הרוטב:

  1. שמים במחבת קטנה את השמן וכשהוא חם מטגנים בו כשתי דקות את השום, הג'ינג'ר, הבצל והצ'ילי הקצוץ.
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים דקה.
  3. מוסיפים את הסויה, מיץ ליים ושמן שומשום, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד כדקה.
  4. מניחים את הדגים על צלחת, יוצקים עליהם מהרוטב, מערבבים עלי כוסברה, תלתלי בצל ירוק וצ'ילי פרוס, מניחים את התערובת על הדגים ומגישים.

הצטרפו לשיחה

  1. שלום רב, נראה מעולה. אפשר לבשל בתנור במקום טיגון?
    תודה ושנה טובה

    1. אהרוני Author says:

      היי שרון,
      אפשר בשמחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close