דג צלוי בשלמותו (שלוש גרסאות)

אם אתם אוהבים דגים שלמים, צלויים בתנור ועסיסיים, הגעתם למקום הנכון. יש כאן שלוש גרסאות למתכונים שישמרו את העסיסיות של הדג ויעשירו אותו בטעמים נהדרים.

 

דג בציפוי פירורי בתנור, עם בצל ולימון (בצילום)

מצרכים

2 דגים טריים ויפים, בערך קילו וחצי האחד (מוסר, לברק או דניס)

3 לימונים קטנים חתוכים לששה פלחי אורך

2 בצלים סגולים חתוכים לששה פלחי אורך

8 שיני שום שלמות וקלופות

שליש כוס שמן זית

שליש כוס מיץ לימון

חצי כוס כוסברה קצוצה

מלח ים ופלפל שחור גרוס

 

לתערובת הפירורית:

4\3 כוס פירורי לחם או פנקו

3 שיני שום קצוצות

קליפה מגורדת משני לימונים

2 כפות עלי תימין

2-3 כפות שמן זית

 

איך מכינים

  1. מערבבים את החומרים לתערובת הפירורית ומקפידים שהפירורים יהיו משומנים מעט.
  2. חותכים לרוחבם של הדגים חתכים ישרים במרחק של כסנטימטר אחד מהשני. החתכים צריכים להיות עמוקים ולהגיע עד לאידרה המרכזית.
  3. מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, כוסברה מלח ופלפל.
  4. שמים בתבנית צליה את הבצל, הלימון והשום. יוצקים פנימה מחצית מתערובת שמן הזית-מיץ הלימון, מערבבים היטב.
  5. מורחים את הדגים במחצית הנותרת מהתערובת ומקפידים שהתיבול יכנס גם לחריצי הדג. שמים את הדגים בתבנית.
  6. מפזרים על הכל מהתערובת הפירורית (את הדגים הופכים, שיהיו מצופים בתערובת הפירורית משני הצדדים).
  7. מכניסים לתנור שחומם לחום גבוה, 250 מעלות  ל-20-25 דקות בערך, עד שהדג מוכן, והציפוי זהוב מעט.

 

 

 

דג בתנור עם עגבניות ושום קונפי

שימו כ-30 שיני שום קלופות בכלי קטן, הציפו אותן בשמן זית, גבעול רוזמרין, 2 גבעולי תימין ומעט מלח ופלפל.

כסו בנייר כסף והכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 130 מעלות לכ-45 דקות.

קררו ושמרו בצנצנת. בכל פעם שתרצו "שום קונפי", הוציאו מהצנצנת.

 

מצרכים

2 דגים טריים ויפים, בערך קילו וחצי האחד (מוסר, לברק או דניס)

8 עגבניות תמר חצויות לאורכן

12 שיני שום קונפי

 

לרוטב:

שליש כוס שמן זית

3 כפות חומץ בסלמי

2 כפות עלי אורגנו קצוצים גס

4  כפות פטרוזיליה קצוצה

4 שיני שום קצוצות

פלפל ירוק חריף קצוץ דק

קליפה מגורדת מלימון אחד

מלח ופלפל

 

איך מכינים

  1. חותכים לרוחבם של הדגים חתכים ישרים במרחק של כסנטימטר אחד מהשני. החתכים צריכים להיות עמוקים ולהגיע עד לאידרה המרכזית.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  3. שמים את הדגים, עגבניות ושום קונפי בתבנית. יוצקים עליהם מתערובת הרוטב ומערבבים היטב שהכל יהיה מצופה בתערובת.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה של 250 מעלות ל-20-25 דקות בערך.

 

דגים אפויים עם שומר ולימון

מצרכים

2 דגים טריים ויפים, בערך קילו וחצי האחד (מוסר, לברק או דניס)

3 פקעות שומר חתוכות לקוביות של כסנטימטר

1 בצל קצוץ

4 עלי דפנה

 

לרוטב:

שליש כוס שמן זית

שליש כוס מיץ לימון

קליפה מגורדת מלימון אחד

חצי כוס שמיר קצוץ

1 כף גרגירי שומר

מלח ים, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. חותכים לרוחבם של הדגים חתכים ישרים במרחק של כסנטימטר אחד מהשני. החתכים צריכים להיות עמוקים ולהגיע עד לאידרה המרכזית.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
  3. שמים בתבנית צליה את השומר והבצל ועליהם מניחים את הדגים.
  4. יוצקים על הכל את תערובת הרוטב, מערבבים ומקפידים שהדגים והירקות יהיו מצופים לגמרי ברוטב.
  5. מכניסים לתנור שחומם לחום גבוהה, 250 מעלות לכעשרים דקות עד שהדג מוכן והציפוי זהוב.

הצטרפו לשיחה

  1. בחרתי בלברק עם הציפוי הפירורי. מתכון נפלא. היה טעים להפליא. הציפוי הוא תוספת נהדרת. תודה על עוד מתכון נפלא.
    אגב, למנה הראשונה היה הגספצ'ו של תמרה והקינוח, הבראוניז שלך.
    אתם משפחה מנצחת ואנחנו זכינו ?

  2. דניס בציפוי הפירורי יצא מושלם

    1. אהרוני Author says:

      איזה כיף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close