להלן שלושה מתכונים שהכוכבת בהם היא לא אחרת מהבטטה חביבתי. בטטות צלויות, מתקתקות ונהדרות, שוקי עוף עסיסיות עם בטטה וג'ינג'ר ולסיום, פסטה נהדרת עם בטטה, חמאה ומרווה.
בטטות צלויות עם צימוקים, אגוזים, מייפל וחומץ בלסמי (בצילום)
מצרכים
5 בטטות אחידות בגדלן, קלופות
3 כפות שמן זית
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
שליש כוס צימוקים
4 כפות סירופ מייפל
רבע כוס חומץ בלסמי
60 גרם חמאה מומסת
מלח גס, פלפל גרוס
3 כפות עירית קצוצה
איך מכינים
- חותכים את הבטטות לרוחבן לפרוסות בעובי של כ-2 מילימטר, אבל לא עד הסוף, אלא שתישארנה מחוברות זו לזו. כלומר, לא חותכים את הבטטה עד הסוף, אלא עוצרים קצת לפני החלק התחתון של הבטטות.
- שמים את הבטטות החרוצות בתבנית, זולפים מעט שמן זית ואופים בחום של 200 מעלות כ-30-40 דקות.
- שמים את שאר החומרים (למעט העירית) במחבת ומבשלים כשלוש דקות.
- יוצקים את התערובת על הבטטות האפויות, מקפידים שהיא תיכנס בינות לחריצים ומחזירים לתנור (ורק לפני ההגשה) לעוד כעשר דקות.
- מפזרים מעל את העירית הקצוצה ומגישים מיד.
שוקי עוף עם בטטות
מצרכים
8 שוקי עוף
2 בטטות גדולות קלופות
1 בצל סגול חתוך לשמונה פלחים
1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
3 כפות שמן זית
2 כפות סוכר חום
רבע כוס חומץ בלסמי
מלח, פלפל גרוס
8 עלי מרווה
מעט שבבי צ'ילי חריפים
חצי כוס מים
3 בצלים ירוקים קצוצים
איך מכינים
- חותכים את הבטטות לאורכן לחצי וכל מחצית לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
- שמים את השוקיים, הבטטות והבצל בתבנית. מוסיפים את כל שאר החומרים (למעט הבצל הירוק) ומערבבים יפה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-40 דקות. במהלך הצלייה מערבבים פעם אחת בעדינות.
- לפני ההגשה מפזרים מעל את הבצל הירוק.
פסטה עם בטטות
מצרכים
1 חבילה פסטה פפרדלה
1 בטטה קלופה
2 כפות שמן זית
20 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות
3 בצלי שאלוט פרוסים דק
8 עלי מרווה
1 כף סוכר חום
3 כפות חומץ בסלמי
מלח, פלפל גרוס
רבע מיכל שמנת מתוקה
גבינת פרמזן מגורדת
איך מכינים
- חותכים את הבטטה לקוביות של כ-2 ס"מ.
- שמים את החמאה, שמן זית ועלי מרווה במחבת רחבה וכשהיא חמה מטגנים בה את קוביות הבטטה ובצלי השאלוט כ-5-6 דקות עד שהיא מתחילה להתרכך.
- מוסיפים למחבת סוכר, חומץ בסלמי, מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שקוביות הבטטה מזוגגות ומבריקות ורכות לגמרי. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומערבבים.
- בזמן הזה מבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה, מסננים, מוסיפים למחבת, מערבבים ומגישים עם גבינת פרמזן מגורדת מעל.