באגט קלוי עם עשבי תיבול ועגבניות

אשתי אומרת שאם היה עליה לאכול דבר אחד עד סוף ימיה, זה היה באגט עם חמאה. אני אוהב את הכיוון המינימליסטי הזה, אבל מתכון לבאגט עם חמאה אתם לא צריכים. נלך, במקום זאת, על מתכון מינימליסטי גם הוא, של באגט קלוי עם ממרח עשבי תיבול, עגבניות וגבינת פרמזן. אני לא יודע אם זה עונה על קטגוריית ה״לאכול רק את זה עד סוף הימים״, אבל זה טעים ביותר.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

באגט ארוך

4 שיני שום

6 עלי מרווה

2 כפות טימין

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

כחצי כוס שמן זית

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

3 עגבניות בשלות פרוסות דק

הכנה

  1. קוצצים דק את השום, הפטרוזיליה, הטימין והמרווה. מערבבים עם שמן הזית והפלפל הגרוס.
  2. חוצים את הבאגט לאורכו. מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מורחים בנדיבות מהשמן המתובל, מפזרים מעל את הגבינה ומעט מלח גס. מניחים את פרוסות העגבנייה, מעל ומטפטפים עליה מעט שמן זית ומלח גס.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות לכעשר דקות עד ששולי הבאגט משחימים, אפילו חרוכים מעט.

ואם בלחמים עם תוספות עסקינן, נסו גם את זה:

לחם שטוח עם תוספות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close