קציצות עוף עם ארטישוק ולימון

קציצות שמשלבות עוף וירק כלשהו הן דבר נהדר. במקרה הזה מדובר בארטישוק שמעשיר את תערובת הקציצות בטעמיו, מרכך ומקליל אותה מעט. כך מתקבלת קציצה שמנמנה, עסיסית ומעט פריכה (תודות לפנקו או פירורי הלחם שמצפים אותה).

 

מצרכים

1 ק"ג פרגיות טחונות

6 לבבות ארטישוק קפואים, מופשרים

1 בצל גדול חתוך לרבעים

5 שיני שום שלמות

צרור פטרוזיליה

6 עלי מרווה

קלפיה מגורדת מלימון אחד

חצי כפית אגוז מוסקט

מלח, פלפל גרוס

2 ביצים

 

לציפוי

2 כוסות פירורי לחם או פנקו

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

 

איך מכינים

  1. שמים במעבד מזון את הבצל, הארטישוק, השום, הפטרוזיליה ועלי המרווה ומרסקים לתערובת פירורית דקה (או קוצצים ביד).
  2. מערבבים את העוף הטחון עם כל שאר החומרים לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה, לספיגת ואיחוד טעמים.
  3. צרים מהתערובת קציצות גדולות ודי שמנמנות.
  4. מערבבים את פירורי הלחם\פנקו עם הפטרוזיליה הקצוצה.
  5. שמים במחבת רחבה שמן זית בגובה של כסנטימטר, טובלים את הקציצות בפירורי הלחם ומטגנים בשמן החם משני הצדדים עד שהקציצות זהובות-שחומות יפה.

הן טעימות ככה, כמו שהן, עם לימון סחוט מעל.

 

אבל אפשר גם לבשל אותן ברוטב הבא:

מצרכים

4 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות גס

1 בצל קצוץ גס

6 עלי מרווה

6 כוסות מים או מרק עוף צח

רבע כוס מיץ לימון

מלח, פלפל גרוס

"סרט" קליפה מלימון אחד

 

איך מכינים

  1. שמים בסיר רחב ושטוח את השמן וכשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל והמרווה כשתי דקות.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
  3. מניחים את הקציצות המטוגנות ברוטב, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close