מדי שבוע אני מארח בבית את כל המשפחה, עשרים איש, לארוחת שישי. זו אחת המנות הפופולריות בארוחות האלה, כי מה רע בקציצה שמנמנה, מתקתקה ומתובלת, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים?
מצרכים
1 ק"ג פילה סלמון טרי, ללא העור
1 בצל סגול קצוץ דק
1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
כוס עלי כוסברה קצוצים דק
קליפה מגורדת מלימון אחד
2 כפות רוטב סויה בהיר
2 כפות מיץ לימון
כשלוש כפות קורנפלור
איך מכינים
- קוצצים את הסלמון ביד לקוביות ממש קטנות ושמים בקערה.
- מוסיפים את הסויה, מיץ הלימון והג'ינג'ר ומערבבים.
- מוסיפים את שאר החומרים, למעט הקורנפלור, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקורנפלור בהדרגה רק כדי לעבות את התערובת הרטובה, שתהיה מוצקה דייה להכנת קציצות.
- בידיים רטובות צרים מהתערובת קציצות עבות וחלקות.
- שמים מעט שמן במחבת וכשהוא חם מטגנים את הקציצות כשלוש דקות מכל צד עד שהן זהובות ופריכות.
נראה נהדר!!
אפשר להחליף את הדג בבשר??
ומברוכ על האתר🌺
היי חיה,
אפשר בהחלט להחליף את הדג בבשר טחון או בעוף טחון.
בהצלחה!
תודה רבה אהרוני,
החלטתי בסוף לעשות משהו אחר – לקחתי חלקי מתכונים ממקומות שונים לקציצות בקר עם קארי אדום וקרם קוקוס. רציתי משהו בסגנון כזה – ויצא פגזזזז……
אם יש לך מתכנון טוב לקציצות בקארי – אשמח מאד לאמץ… ולנסות. אני חייבת לומר שמאז שגיליתי את הטעמים האסיאתיים אני ממש שבויה… יש לך חלק בזה…אז תודה רבה ♥ בהזדמנות זו -ברכות למזל טוב ליום ההולדת ולהחלפת הקידומת – מאחלת הרבה שנים של עשיה, של אנרגיות ורוח צעירה, של יצירתיות ובריאות ♥
תודה רבה חיה, כיף גדול לשמוע.
יש פה באתר עוד שני מתכונים של קציצות בקארי שאת מוזמנת לנסות:
https://www.israelaharoni.co.il/%d7%9b%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%93%d7%92-%d7%95%d7%90%d7%a0%d7%a0%d7%a1-%d7%91%d7%a7%d7%90%d7%a8%d7%99-%d7%90%d7%93%d7%95%d7%9d/
https://www.israelaharoni.co.il/%d7%9b%d7%93%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%a1%d7%9c%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%a1%d7%99%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%9d/
בהצלחה!