קישואים ממולאים טבעוניים לגמרי

מנה שמככבת, לא פעם, בארוחות השישי המשפחתיות שלי. גם אצלנו, כמו ברוב המשפחות, יש אחד צמחוני, אחד טבעוני, אחד שלא אוכל גלוטן ואחד שסולד מכוסברה. המנה הזו מספקת מענה על כל הקטגוריות האלה למעט הכוסברה (אני לא מוותר עליה, מי שחייב, יכול).

 

מצרכים

12 קישואים טריים ומוצקים

 

למילוי

כוס אורז יסמין מושרה במים שעה, מסונן

1 בצל סגול קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות דק

חצי כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

חצי כוס צנוברים קלויים

4 תאנים יבשות קצוצות

חצי כוס שמיר

חצי כוס נענע טרייה

חצי כוס כוסברה קצוצה

2 כפית גרגירי כמו שלמים

2 כפיות גרגירי כוסברה טחונים

מלח, פלפל שחור גרוס

4 כפו שמן זית

צלם: שי נייבורג

איך מכינים

  1. מרוקנים את הקישואים בעזרת כלי לריקון ירקות.
  2. מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את הקישואים בתערובת.

 

לרוטב

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

2 לימונים פרסיים חצויים

2 כפיות גרגירי כמון שלמים

כ 3 כוסות מים

רבע כוס מיץ לימון

4 כפות סילאן

מלח, פלפל גרוס

 

להכנת הרוטב

  1. שמים בסיר רחב ושטוח את השמן, מטגנים בו את השום, הכמון והלימונים הפרסיים כדקה.
  2. מוסיפים את המים, הסילאן, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
  4. מגישים עם גרגירי רימון מפוזרים מלמעלה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close