קשה לטעות עם השילוב הנהדר של פיסטוקים, בצק פילו וסוכר (פריכות היא שם המשחק). מתקבל כאן קינוח יפה, טעים וחגיגי שירשים את כל מי שיזכה לטעום ממנו.
מצרכים
64 ריבועי בצק פילו בגודל 6 ס"מ
60 גרם חמאה מומסת
למילוי:
250 גרם פיסטוקים קלופים
1/2 כוס סוכר
1 כפית מי ורדים
40 גרם חמאה
תבנית חסינת חום 25X30, משומנת
איך מכינים
- מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
- מברישים את ריבועי הבצק בחמאה מומסת. מניחים ארבעה ריבועים מרוחים זה על זה, ומכינים כך 16 בסיסים.
- שמים במיכל מעבד-מזון את כל מרכיבי המילוי ומרסקים לתערובת פירורית גסה מעט.
- שמים כפית מהמילוי במרכז כל ריבוע בצק. מקפלים את ארבע פינות הריבוע של כל שכבות הבצק סביב המילוי, ומהדקים כאשר הפינות נפגשות במרכז ונוצרות מעיין פירמידות קטנות.
- מעבירים את הפירמידות לתבנית, זו ליד זו. מברישים בחמאה מומסת ואופים כ-15 דקות, עד שפינות הבצק משחימות יפה.
- מוציאים ומצננים מעט. יוצקים מעל מעט סירופ סוכר.