פילה דג ים מאודה בשום וג'ינג'ר

אני מחזיק בדעתי שאידוי הוא הדרך הטובה ביותר לבישול דגים, כי בדרך זו נשמר טעמם הרענן והמקורי בצורה הטובה ביותר. המתכון הזה, של דג מאודה בתערובת תבלינים אסייתית, הוא מוצלח וטעים במיוחד.

 

מצרכים

1 ק"ג פילה דג ים טרי חתוך לקוביות של כ-3 ס"מ

2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

2 מקלות למון גראס קצוצים דק

5 שיני שום קצוצות דק

3 בצלי שאלוט פרוסים

1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

3 כפות רוטב דגים

2 כפיות סוכר

4 כפות מיץ לימון או ליים

1 כפית שמן שומשום

מעט פלפל גרוס

 

להגשה

3 בצלים ירוקים פרוסים באלכסון

1/2 כוס עלי כוסברה

רצועות ג'ינג'ר מטוגן פריך (מתכון בהמשך)

 

איך מכינים

  1. שמים את קוביות הדגים בקערה. מערבבים את כל שאר החומרים בנפרד, יוצקים על הדגים ומערבבים.
  2. מעבירים את הדגים עם תערובת התיבול לצלחת עמוקה מעט שאפשר להכניס בקלות אל כלי האידוי.
  3. מכסים את כלי האידוי במכסה ומבשלים מעל אדים כ-12 דקות.
  4. אפשר להגיש את המנה בכלי האידוי. לפני ההגשה מפזרים מלמעלה את הבצל הירוק, עלי הכוסברה והג'ינג'ר הפריך.

 

ג'ינג'ר מטוגן פריך 

מצרכים

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף

שמן לטיגון עמוק

 

איך מכינים

  1. פורסים את הג'ינג'ר לרצועות אורך דקיקות.
  2. מטגנים בשמן עמוק וחם תוך ערבוב עד שהם זהובים.
  3. מסננים ומקררים על נייר מטבח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close