עוף צלוי עם פלפל שושקה

מי שעוקב אחריי מספיק זמן מודע כבר לאהבתי היוקדת לפלפלים קלויים. אגדיל ואומר אף שפלפלים קלויים הם אולי המאכל האהוב עליי ביותר, כי עם כל הכבוד לקראנצ'יות של פלפל טרי, שום דבר לא משתווה בעיניי לטעמים הפלפליים העזים שיוצאים מהם כשקולים אותם כהלכה.

המתכון הפעם מוקדש לשושקה האהובים, הפלפלים המאורכים והמתקתקים. יש כאן כמה מתכונים נפלאים כשבראשם מתכון קל ונהדר לעוף צלוי עם פלפלים מתקתקים-חריפים והו כה טעימים.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

כרעיים של עוף עם פלפלים מתוקים וחריפים (בצילום)

מצרכים

4 כרעיים של עוף, חצויות

1 בצל סגול חתוך לשמונה פלחים לאורכו

4 שיני שום פרוסות

6 פלפלים שושקה חצויים לאורכם ומנוקים

1 פלפל ירוק חריף פרוס

12 זיתים שחורים מגולענים

5 גבעולי תימין

שליש כוס שמן זית

רבע כוס חומץ בלסמי

חצי כוס מים

מלח, פלפל שחור גרוס

חופן עלי בזיליקום טריים

 

איך מכינים

  1. ממליחים ומפלפלים את העוף. מערבבים את שמן הזית, המים והחומץ.
  2. מניחים בתבנית צלייה את העוף, הפלפלים, הבצל, השום והזיתים. יוצקים את תערובת השמן-חומץ ומערבבים היטב, שיהיו מצופים בתערובת. ממליחים ומפלפלים. מניחים מעל את גבעולי התימין.
  3. מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות חצי שעה. לאחר מכן מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד כעשרים דקות, עד שפני העוף זהובים יפה.

 

פלפל שושקה קלוי

מצרכים

12 פלפלים שושקה טריים ומוצקים

2-3 שיני שום קלופות ופרוסות דק

חצי כוס שמן זית משובח

1 כף עלי אורגנו טריים

מלח גס

 

איך מכינים

  1. מדליקים ומחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
  2. מניחים את הפלפלים בתבנית התנור בשכבה אחת. מכניסים את הפלפלים לתנור הלוהט לכ-25-30 דקות. צריך להיזהר לא לקלות אותם יותר מידי, אחרת הם מאבדים יותר מידי נוזלים, נעשים דקים ומאבדים את טעמם.
  3. מוציאים את התבנית עם הפלפלים מהתנור ומכסים היטב בנייר כסף למשך כעשרים דקות, כדי שהאדים יעזרו להפריד את הקליפה המעצבנת מבשרם.
  4. ושימו לב: בתחתית התבנית מצטבר נוזל ענברי שקוף. לשמור עליו מכל משמר. מדובר, כאמור, בסוג של תרכיז פלפלים טעים במיוחד.

 

פסטה עם פלפלים קלויים

מצרכים

1 חבילת פסטה פפרדלה או פטוצ'יני

5 כפות שמן זית

כף עלי אורגנו טריים

3 שיני שום פרוסות

4 פילה אנשובי קצוצים גס

חצי בצל סגול פרוס דק

4 פלפלים קלויים, חתוכים לרצועות של כחצי ס"מ

2 כפות חומץ יין או חומץ שרי

מלח, פלפל גרוס

כדור מוצרלה חתוך לפיסות קטנות

חופן עלי בזיליקום טריים

 

איך מכינים

  1. מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח עד שהם עשויים דיים, אך לא מידי.
  2. בזמן הזה מחממים את השמן במחבת גדולה ורחבה יחד עם השום, האנשובי ועלי האורגנו. כשהשמן חם מוסיפים את הפלפלים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים תוך עירבוב כדקה.
  3. מסננים את הפסטה היטב, מוסיפים למחבת, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. מוסיפים את החומץ ומערבבים בעדינות כדקה.
  4. מכסים את האש, מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום, מפזרים מעל את גבינת המוצרלה ומגישים.

 

ונסו גם את הכרעיים הנהדרות האלה, דווקא עם עגבניות שרי:

כרעיים צלויות עם עגבניות שרי צבעוניות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close