עוגה בחושה טובה היא אחד הדברים החביבים עליי. כמו בכל עוגה בחושה, גם במקרה הזה צריך להקפיד שלא לערבב זמן רב מדי את הקמח עם יתר הבלילה כדי למנוע עוגה דחוסה וכבדה.

מצרכים (לשתי תבניות אינגליש קייק)

150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1 כוס חלב

180 גרם חמאה רכה

250 גרם סוכר

3 ביצים

1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ״ל)

350 גרם קמח תופח

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

 

איך מכינים

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. משמנים תבנית עוגה מאורכת (אינגליש קייק) בחמאה. מפזרים בתבנית סוכר ומנערים אותה, כך שהסוכר יצפה את תחתיתה ודפנותיה. מנערים החוצה סוכר עודף.
  3. שמים בסיר קטן את השוקולד וחצי מכוס החלב. מבשלים תוך ערבוב, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
  4. מקציפים במיקסר את החמאה ויתרת הסוכר כ-5 דקות עד שהתערובת קרמית ומבריקה. טורפים פנימה את הביצים בהדרגה, אחת בכל פעם, עד שהן נבלעות בתערובת.
  5. מערבלים פנימה תחילה את השמנת, חצי כוס החלב הנותרת, ולבסוף את הקמח לערבול קצר.
  6. מחלקים את התערובת לשניים. מחצית אחת מערבבים היטב עם השוקולד המומס- לתערובת אחידה. את המחצית השניה מערבבים עם תמצית הוניל.
  7. יוצקים לתבנית המשומנת והמסוכרת את שתי התערובות לסירוגין, כך שיתערבבו זו בזו. "חורשים" בתוך הבצק עם סכין שלושה סיבובים לאורך הכיכר לאפקט "שיש" מוגבר ואופים כ-50 דקות, עד שהעוגה יציבה לגמרי.

הצטרפו לשיחה

  1. הכמות במתכון היא עבור תבנית אינגליש קייק אחת?

    1. אהרוני Author says:

      היי ניצן, שתיים

  2. היי,
    ניתן להשתמש בריוויון במקום שמנת חמוצה?
    מה כמות השמנת החמוצה או הריוויון( אם אכן ניתן להחליף).
    בנוסף, ניתן להמיר את הקמח התופח בקמח רגיל ובאבקת אפייה? אם כן, באילו כמויות?
    תודה!

    1. אהרוני Author says:

      היי אורלי, ניתן להשתמש ברוויון באותה כמות של השמנת החמוצה – כלומר, 200 מ״ל.
      ניתן להמיר את הקמח התופח ב-350 ג׳ של קמח רגיל ו-3/4 שקית של אבקת אפיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close