"עוגת" עלי גפן

מתכון מנצח

מנה משגעת, לא פחות. מרשימה, חגיגית, יפה, וכמובן טעימה.

במקום למלא ולגלגל, מכינים מעין קציצת בשר-אורז גדולה, עטופה מכל עבריה בעלי גפן. את ה"עוגה" מביאים בשלמותה לשולחן, פורסים למשולשים ומגישים.

 

מצרכים

עלי גפן

רבע כוס שמן זית

שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי.

למילוי:

750 גרם בשר טחון בקר או כבש

4\3 כוס אורז מושרה במים קרים

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק

4\3 כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס נענע קצוצה

חצי כוס צימוקים

חצי כוס צנוברים קלויים

קליפה מגורדת מלימון אחד

מלח

פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה. לוקחים תבנית עגולה חסינת חום בקוטר של כ-24 ס"מ ומורחים אותה במעט שמן זית.
  2. מרפדים את התחתית והדפנות של התבנית בשתי שכבות של עלי הגפן. העלים על הדפנות צריכים לחרוג משולי התבנית בכמה ס"מ.
  3. מניחים את הבשר בתבנית המרופדת עלים וממשיכים לשטח את הבשר עד שהוא מכסה את פני התבנית. השאירו מרחק של כסנטימטר בין המילוי לבין שולי התבנית והדקו מעט.
  4. מכסים הכל בשכבה נוספת של עלי גפן ואוספים את העלים שחורגים מהדפנות על עלי הגפן שעל הבשר. מכסים שוב בעוד שכבה של עלי גפן ומהדקים הכל יפה.
  5. מוסיפים לתבנית את שמן הזית ומיץ הלימון עם עוד כחצי כוס מים. מכסים בנייר כסף, מחוררים מעט ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך שעה.
  6. מסירים את נייר הכסף, הופכים על צלחת ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close