עוגיות תחרה עם שקדים

עוגיות פריכות, מתוקות ופשוט נהדרות. כשהן חמות, אפשר לעצב אותן לכדי צורות שונות שמייפות אותן אפילו יותר. טיפ חשוב: הקפידו לשמור על רווחים בין העוגיות המונחות על תבנית האפיה, כי הן מתרחבות מאוד בתנור.

מצרכים

100 גר' חמאה

3\1 כוס סוכר

100 גר' דבש

קליפה מגורדת מתפוז אחד

2 כפות ברנדי

4\3 כוס קמח

 

איך מכינים

  1. שמים בסיר את החמאה, הדבש, הסוכר וקליפת התפוז. מבשלים על להבה בינונית תוך עירבוב עד שהתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את הברנדי ומערבבים עוד חצי דקה.
  3. מורידים מהאש, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים מעט.
  4. מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה עם צידו החלק כלפי מעלה. מניחים כף מהתערובת על הנייר ומשטחים מעט לעיגול דק. ככה מניחים כפות מהתערובת במרחק אלה מאלה, כי העוגיות מתרחבות מאד בזמן האפיה.
  5. מפזרים על הבצק מעט שקדים פרוסים.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך כשבע-שמונה דקות עד שהעוגיות שחומות ומבעבעות.
  7. מוציאים מהתנור, מחכים רגע ומוציאים את העוגיות מהתבנית.
  8. אפשר לתת להן כל מיני צורות, בעודן חמות: אפשר ללפף אותן על בסיס ידית עץ עגולה לקבלת גלילים חלולים (אותם אפשר כמובן למלא לפני ההגשה בקרם כלשהו: שוקולד, וניל, מסקרפונה או קצפת ממותקת מעט).
  9. אפשר להניח אותן, בעודן חמות, על בקבוק שוכב לקבלת עוגיות קעורות מעט. אפשר כמובן להשאירן כמו שהן.
  10. שומרים בכלי אטום.

הצטרפו לשיחה

  1. נראות נפלא. הריח משכר. יחד עם זאת שומניות מאד. פעם הבאה אשתמש בכמות קטנה יותר של חמאה, נראה לי ששבעים-שמונים גרם יספיקו, ואשים כפית בתבנית במקום כף. העוגיות התחברו למשטח אחד שלם 😀

    1. אהרוני Author says:

      היי שרון,
      תנסי ותדווחי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close