עוגיות שושני קצף מופלאות

יש דברים שעומדים במבחן הזמן. "הקוסם מארץ עוץ", למשל, לעולם לא יאבד מקסמו. האלבום השלישי של לד זפלין (לא, דווקא לא זה שמופיע בו stairway to heaven) הוא קלאסיקה מושלמת שלנצח תהלך עלינו קסם. בעיניי, ואולי תופתעו לשמוע, גם עוגיות שושני קצף לנצח, בפשטות, יבואו מה זה טוב. הן כה טעימות, מראן כה מלבב וכל כך נחמד לאפות אותן, שבעצם אין פה שום הפתעה.

אלה הן העוגיות החמודות שלנו להיום, ויש, כמו תמיד, גם הצעת שדרוג קטנה למי שמתחשק לו.

 

מצרכים

לבצק

500 גרם קמח לבן

שקית אבקת אפייה

1 גביע שמנת חמוצה

200 גרם חמאה רכה

כפית תמצית וניל אמיתית

רבע כוס סוכר לבן

חצי כפית מלח

4 חלמונים

 

לקצף

4 חלבונים בטמפרטורת החדר

1 אריזה אבקת פודינג בטעם וניל (80 גרם)

כוס סוכר

כפית תמצית וניל אמיתית

כף קליפת תפוז מגורדת

 

איך מכינים

  1. שמים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה, הסוכר והוניל ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את החלמונים אחד אחד עד שהם נבלעים בתערובת החמאה, ואחר כך מוסיפים את השמנת החמוצה.
  3. עוצרים לרגע את המיקסר ומוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מערבבים על מהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד.
  4. אוספים את הבצק בכפות הידיים וצרים ממנו מעין מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
  5. מכינים את הקצף למילוי: מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר לאט ובהדרגה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מוסיפים את אבקת הפודינג, קליפת התפוז המגורדת ותמצית הוניל ומקציפים כשתי דקות נוספות. מקררים.
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים על נייר אפייה מקומח למלבן דק בגודל של כ-20 על 35 ס"מ.
  7. מורחים את הקצף בשכבה אחידה על מלבני הבצק ומגלגלים בעדינות לגליל. אפשר וכדאי להעזר בנייר האפיה לצורך הגלגול.
  8. את גלילי הבצק מכניסים למקפיא לכחצי שעה כדי שייתצבו לגמרי ויהיה קל לפרוס אותם לפרוסות יפות.
  9. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי של קצת יותר מס"מ. עשו זאת עם סכין גדולה וחדה ובעדינות כדי לא למעוך מידי את הגליל עם המילוי. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כחצי שעה, עד שהשושנים זהובות ויפות.

 

ואפשר כמובן לגוון

  1. לפני שמורחים את הקצף על הבצק, אפשר למרוח עליו שכבה דקה של נוטלה, על הממרח למרוח את שכבת הקצף, להמשיך לגלגל ולאפות כרגיל.
  2. לפני הגלגול, אפשר לפזר על הקצף המרוח על הבצק חצי כוס של אגוזים מסוכרים קצוצים דק, להמשיך לגלגל ולאפות כרגיל.
  3. אפשר להפוך את כל העסק ל"שוקולדי". כשהקצף הלבן יציב לגמרי, מוסיפים לו במקום שקית פודינג וניל, שקית "פודינג שוקולד" פלוס 2 כפות אבקת קקאו משובח. אפשר להוסיף גם לבצק 100 גרם שוקולד מריר מגורד גס.

 

ואפשר גם להכין קצף פטל למילוי:

למילוי קצף פטל

מצרכים

4 חלבונים

כוס סוכר

כף קליפת לימון מגורדת

כוס פטל קפוא (או תותים) מרוסקים למחית חלקה

שקית פודינג וניל או תות

 

איך מכינים

  1. שמים את החלבונים, הסוכר ורסק הפטל (או התותים) בקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה. זה לוקח קצת זמן, אבל אחרי כמה דקות מתקבל קצף יציב וורוד לגמרי. מוסיפים לקצף את קליפת הלימון ושקית הפודינגג וממשיכים להקציף עוד שתי דקות.
  2. מורחים, מגלגלים ואופים כפי שכתוב למעלה.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

ונסו גם את הקלאסיקה הזו:

עוגיות עבאדי אגדיות

הצטרפו לשיחה

  1. ענת כהן says:

    צהריים טובים
    רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את השושנים פרווה במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close