סיגרים מתוקים עם שלושה מילויים

בסיסו של המתכון הזה הוא סיגרים אפויים מבצק פילו. לכך אני מציע כמה אפשרויות מילוי, מתוקות כולן, החל מחבושים ותבלינים (קוראים לי אהרוני ואני מכור לחבושים), אגסים וקינמון, ועד אגוזים ומי ורדים.

 

סיגרים במילוי חבושים ותבלינים

מצרכים

4 דפי בצק פילו מופשרים

100 גרם חמאה מומסת

 

למילוי:

5 חבושים

60 גרם חמאה

1/2 1 כוסות מים

5 תרמילי הל, כתושים

1 כפית תמצית וניל אמיתית

2 כפיות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס מיץ לימון, סחוט טרי

 

תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה

 

איך מכינים

להכנת המילוי:

  1. קולפים את החבושים, מנקים מליבות וחותכים לקוביות בגודל 0.5 ס"מ.
  2. משרים את קוביות החבושים בקערה עם מים ומיץ לימון, כדי שלא ישחירו. מסננים.
  3. שמים בסיר את קוביות החבושים, ומוסיפים את יתרת מרכיבי המילוי. מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות, עד שהחבושים מתרככים. מסננים ומצננים.

להכנת הסיגרים:

  1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
  2. גוזרים את דפי הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ.
  3. מברישים כל ריבוע בצק פילו בחמאה המומסת.
  4. שמים תלולית מילוי לאורך השליש התחתון של הריבוע, מקפלים משני צידי המילוי קיפול בצק של 1 ס"מ ומגלגלים את הבצק על המילוי לסיגר מהודק. מכינים כך את כל הכמות.
  5. מעבירים את הסיגרים לתבנית ומברישים שוב במעט חמאה מומסת.
  6. אופים כ-12 דקות, עד שהסיגרים זהובים ויפים.
  7. מוציאים את הסיגרים מהתנור ומפזרים עליהם מעט אבקת סוכר.

 

אפשרויות מילוי אחרות:

 

מילוי שקדים, אגסים וקינמון

מצרכים

6 אגסים יפים, קלופים

40 גרם חמאה

80 גר' סוכר

100 גרם שבבי שקדים מולבנים

1 כפית קינמון

3 כפות מיץ לימון

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

איך מכינים

  1. מנקים את האגסים מליבות וחותכים לקוביות קטנות.
  2. ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את קוביות האגסים ושבבי השקדים ומאדים כ-10 דקות, עד שהאגסים מתרככים מעט.
  3. מוסיפים את הקינמון, הסוכר, המיץ וקליפת הלימון, ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות נוספות, מסננים ומצננים.
  4. ממלאים את ריבועי בצק הפילו בתערובת, וממשיכים בגלגול הסיגרים ובאפייה כמו במתכון הקודם.
  5. מגישים עם מעט אבקת סוכר מעל.

 

 

מילוי בוטנים, שקדים ומי ורדים

מצרכים

150 גרם בוטנים לא קלויים, קלופים

150 גרם שקדים מולבנים

¾ כוס סוכר

50 גרם חמאה רכה

1 כף מי ורדים

3 חלמונים

1/4 כפית ציפורן

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

 

איך מכינים

  1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. קולים את הבוטנים והשקדים כ-20 דקות עד שהם מזהיבים. מצננים לחלוטין.
  3. שמים במיכל מעבד-מזון את השקדים והבוטנים ומרסקים לתערובת דקה (לא משחתית).
  4. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומרסקים יחד קצרות לתערובת אחידה.
  5. מעבירים לכלי, מכסים, ושומרים במקרר שעתיים לפחות.
  6. מכינים "נקניקים" קטנים מהתערובת וממלאים בהם את ריבועי בצק הפילו. מגלגלים ואופים כמו במתכון הראשון (עם מילוי החבושים).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close