גרגירי חומוס מתובלים עם רימונים

מנה נהדרת, קלה ומהירה להכנה, צמחונית וללא גלוטן. גרגרי הרימון שאני כל כך אוהב מוסיפים כאן מתקתקות חמצמצה שמשדרגת את הטעמים.

 

מצרכים

3 כפות שמן

1 בצל סגול קצוץ דק

5 שיני שום קצוצות דק

1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ דק

1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק

1 כפית זרעי כמון טחונים

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

6 תרמילי הל כתושים

1 כפית אבקת צ'ילי חריף

2 עגבניות בשלות קצוצות

1 כוס יוגורט, רצוי מחלב כבשים

3 כפות מיץ ליים (או לימון)

מלח, פלפל גרוס

3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים מופשרים)

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1 כוס גרגירי רימון שלמים

 

איך מכינים

  1. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר, הצ'ילי והתבלינים ומאדים עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מוסיפים את היוגורט ומיץ הליים (או הלימון), ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את גרגירי החומוס. מבשלים 5 דקות נוספות.
  3. מעבירים לקערה, מערבבים פנימה את הכוסברה, מפזרים מלמעלה את גרגירי הרימון ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close