מנה נהדרת, קלה ומהירה להכנה, צמחונית וללא גלוטן. גרגרי הרימון שאני כל כך אוהב מוסיפים כאן מתקתקות חמצמצה שמשדרגת את הטעמים.
מצרכים
3 כפות שמן
1 בצל סגול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות דק
1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
1 כפית זרעי כמון טחונים
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
6 תרמילי הל כתושים
1 כפית אבקת צ'ילי חריף
2 עגבניות בשלות קצוצות
1 כוס יוגורט, רצוי מחלב כבשים
3 כפות מיץ ליים (או לימון)
מלח, פלפל גרוס
3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים מופשרים)
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס גרגירי רימון שלמים
איך מכינים
- מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר, הצ'ילי והתבלינים ומאדים עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מוסיפים את היוגורט ומיץ הליים (או הלימון), ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את גרגירי החומוס. מבשלים 5 דקות נוספות.
- מעבירים לקערה, מערבבים פנימה את הכוסברה, מפזרים מלמעלה את גרגירי הרימון ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.