(בשלוש גרסאות עם פטנט שגורם להן להיות פריכות במיוחד)
אף פעם לא הבנתי למה מוכרים "פרגיות עוף" ללא העור שמאפשר להן להיות פריכות וטעימות במיוחד. אז תבקשו מהקצב כרעיים של עוף חצויות לשניים ושיפרק לכם אותם לפרגיות עם העור. למתכונים המובאים פה נדרשים 2 כרעיים חצויות וללא עצם כך שיש לנו בעצם ארבעה נתחים יפים וגדולים של "פרגיות". אפשר לחצות אותם לשניים.
פרגיות פריכות, אסייתיות (בצילום)
מצרכים
4 נתחי פרגית שלמים, עם העור
למשרה:
2 כפות רוטב סויה בהיר
כף רוטב סויה כהה
2 כפות מירין
כף דבש
כפית שמן שומשום
כפית אבקת שום
כף ג'ינג'ר מגורד בפומפייה דקה
עוד צריך:
כף פלפל שחור גרוס
כף מלח גס
2 כפות שמן חמניות או אחר
2 כפות עירית קצוצה
איך מכינים
- מערבבים את חומרי המשרה בכלי רחב, מערבבים לתוכה את נתחי הפרגית ומשרים למשך מספר שעות.
- מוציאים את הנתחים מהמשרה ומייבשים אותם לגמרי בעזרת מגבת נייר. זה חלק חשוב. הפרגיות צריכות להיות יבשות.
- שמים 2 כפות שמן במחבת טפלון רחבה. כשהוא חם מכניסים את הנתחים עם צד העור כלפי מטה. מניחים על הנתחים נייר אפיה, עליו מניחים מחבת גדולה נוספת ועליה משקולת כלשהי (סיר קטן עם מים). צורבים את הנתחים כשלוש-ארבע דקות על להבה בינונית. מציצים אל מתחת אחד מהנתחים לראות מה המצב: המצב צריך להיות שחום מאד, מבריק מאד ופריך מאד. אם זה המצב, הופכים את הנתחים בעזרת מלקחיים על צידן השני וממשיכים לצרוב עוד כשלוש-ארבע דקות גם על הצד השני, הפעם בלי המחבת הנוספת והמשקולת.
- פורסים את הנתחים לפרוסות בעובי של כסנטימטר, מפזרים עליהם תערובת של מלח ופלפל גרוס ולבסוף את העירית הקצוצה.
שתי גרסאות נוספות:
פרגיות צרובות עם עשבי תיבול ולימון
מצרכים
4 נתחי פרגית שלמים, עם העור
2 כפות שמן זית
למשרה:
4 כפות מיץ לימון
קליפה מגורדת מלימון אחד
3 כפות שמן זית
כפית אבקת שום
כפית אבקת בצל
פלפל שחור גרוס
כפית מלח דק
6 עלי מרווה קצוצים דק
2 כפות עלי תימין קצוצים דק
2 כפות עלי רוזמרין קצוצים דק
איך מכינים
- מערבבים את חומרי המשרה בכלי רחב, מערבבים לתוכה את נתחי הפרגית ומשרים למשך מספר שעות.
- מוציאים את הנתחים מהמשרה ומייבשים אותם לגמרי בעזרת מגבת נייר.
- מכינים וצורבים בין שתי מחבתות בדיוק כמו במתכון הקודם.
פרגיות פריכות בפפריקה ושום
מצרכים
4 נתחי פרגית שלמים, עם העור
למשרה:
2 כפות פפריקה מעושנת
3 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
כפית פפריקה חריפה
2 כפיות אבקת שום
2 כפיות גרגירי כוסברה טחונים
מלח, פלפל גרוס
איך מכינים
- מערבבים את חומרי המשרה בכלי רחב, מערבבים לתוכה את נתחי הפרגית ומשרים למשך מספר שעות.
- מוציאים את הנתחים מהמשרה ומייבשים אותם לגמרי בעזרת מגבת נייר.
- מכינים וצורבים בין שתי מחבתות בדיוק כמו במתכון הראשון.
אפשר להכין את הפרגיות יום קודם ?
היי דב,
אי אפשר, הן יהיו הכי טובות באותו יום.
ואם יש לי פרגיות עם עור? זה אפשרי להכין ? יצא טעים עדיין?
זה הכי טוב עם פרגיות עם העור.
מתכון בנ"ז, רץ עליו כבר תקופה
כיף לשמוע
אם יש לי פרגית ללא עור, אפשר עדיין להכין את המתכון?
היי שרון, כן