מדובר במתכון נהדר של פרגיות עסיסיות שמושרות ברוטב מיסו ריחני, מצופות בתערובת קורנלפור וקמח, נטבלות גם בפירורי פנקו ולבסוף מטוגנות להזהבה משגעת. תענוג צרוף.
מצרכים
חצי קילו פרגיות חתוכות לשניים
להשרייה
3 כפות מיסו בהיר
כף ג'ינג'ר קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
רבע כוס מירין
לתערובת הציפוי
חצי כוס קמח תופח
3 כפות קורנפלור
כחצי כוס מים
מלח
מעט שבבי צ'ילי חריפים
לציפוי הפנקו
חצי כוס פנקו מונחים על צלחת שטוחה
איך מכינים
- מערבבים את חומרי ההשרייה לתערובת אחידה ומשרים בה את הפרגיות למספר שעות.
- שמים בקערה את חומרי תערובת הציפוי ומערבבים לבלילה די סמיכה.
- מחממים מחבת ובה שמן בגובה של כשלושה ס"מ. מניחים קרוב למחבת את צלחת פירורי הפנקו .
- מערבבים את הפרגיות המושרות אל בתערובת חומרי הציפוי.
- טובלים נתח פרגית בפירורי הפנקו ומטגנים בשמן החם משני הצדדים כמה דקות, עד שהציפוי שחום יפה. מניחים על נייר מטבח סופג.
מגישים עם
- מיונז מיסו לטבילה: מערבבים חצי כוס מיונז עם כף מיסו בהיר וכף מיץ לימון.
- אטריות אורז או אטריות שעועית.
- עלי נענע וכוסברה טריים.
- כמה פרוסות צ'ילי אדום.
התמכרנו. רק שאצלנו אוכלים רק דגים… החלפנו את העוף בדג (למשל בס) והגענו לגנעדן. נשיקות דבש
נהדר!
אהרוני שלום
אשמח אם תוכל להמליץ על שם של יצרן מיסו יפני מקורי כמו זה שהיה בתכנית של אהרוני וגידי ביפן בפרק על הסויה ביקרתם במפעל אבל לא ציינתם את שם המפעל
תודה מראש