פלפלים ממולאים בבשר ואורז

בניגוד לרוב הפלפלים הממולאים, אלה שלי לא שוחים בהרבה רוטב. אני אוהב שהם קצת כמו פלפלים קלויים וממולאים.

 

מצרכים

8 פלפלים אדומים ומוצקים (או שילוב של צהובים ואדומים)

למילוי:

כוס אורז מבושל למחצה (כלומר מבושל עשר דקות בהרבה מי מלח ומסונן)

500 גרם בשר טחון

4 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

כף גרגירי כמון שלמים

4 שיני שום קצוצות

חצי כוס צימוקים

כוס כוסברה קצוצה

2 עגבניות קצוצות

מעט שבבי צ'ילי חריפים

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. חותכים ומסירים את החלק הרחב, זה עם העוקץ. מרוקנים את הפלפלים מהחרצנים ומהגידים הלבנים. אני גם חותך פרוסה דקיקה וקטנה בחלק התחתון כדי שיעמדו יפה בכלי.
  2. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
  3. ממלאים את הפלפלים בתערובת, מכסים כל פלפל ממולא במכסה שלו, עם העוקץ.
  4. שמים בתבנית 3 כפות שמן זית וכוס מים. מעמידים את הפלפלים בתבנית ואופים בחום של 190 מעלות כ 40 דקות, עד שהם מקומטים וחרוכים מעט.

הצטרפו לשיחה

  1. כף גרגירי כמון שלמים נכנסים לתערובת כמו שהם?, או שנכנסים לרוטב?
    או שמא יש צורך לכתוש אותם ואז… לא ברור כל כך

    1. אהרוני Author says:

      היי פזית,
      כף גרגרי כמון שלמים, לא כתושים, שנכנסים לתערובת כמו שהם.

  2. אהרוני בוקר טוב,
    האם אין צורך להעביר את הבשר טיגון לפני הערבוב עם המצרכים האחרים ( כמו שבשלנו את האורז )?
    תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי יצחק,
      אין צורך, הבשר מתבשל בבישול הפלפלים.

      1. בוקר טוב .
        מה אפשר להגיש ליד ?
        אני רוצה שזה יהיה מנה מלאה בשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close