פילה דג חמוץ-מתוק

תשכחו מה"חמוץ-מתוק" של שנות השמונים – כאן מדובר בטעמים מורכבים, עדינים ומשגעים. ומי שרוצה, אפשר להכין את אותו המתכון בדיוק גם עם חזה עוף.

 

מצרכים

לדג

300 גרם פילה דג ים מנוקה מאדרות וללא עור, חתוך לרוחבו לפרוסות בעובי של כסנטימטר

מלח, פלפל גרוס

3 כפות יין אורז

כפית ג'ינג'ר מגורד דק

 

לציפוי

1 ביצה טרופה

חצי כוס קמח רגיל

מלח פלפל

מעט מים

3 כפות עלי כוסברה טריים קצוצים דק

 

לרוטב

2 כפות שמן

כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

4\3 כוס מרק עוף צח או מים

2 כפות רוטב סויה (אפשר להחליף לסויה ללא גלוטן)

2 כפות סוכר

3 כפות חומץ אורז

כפית קורנפלור מעורבבת עם מעט מים

 

איך מכינים

  1. מערבבים את רצועות הדג עם יין האורז, המלח, הפלפל והג'ינג'ר ומשרים לשעה.
  2. מערבבים את הקמח, הביצה, המלח ומעט מים עד שמתקבלת בלילה לא סמיכה מידי, חלקה וללא גושים.
  3. טובלים את פרוסות הדג בבלילה כך שתהיינה מצופות היטב.
  4. מוציאים את פיסות דג עם מזלג ומכניסים לשמן עמוק וחם. מטגנים כשלוש-ארבע דקות עד שהציפוי זהוב ופריך.
  5. שמים 2 כפות שמן בווק וכשהוא חם מטגנים בו את הג'ינג'ר, הצ'ילי והבצל הירוק כשתי דקות. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, למעט הקורנפלור ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומבשלים דקה.
  6. מוסיפים למחבת את פיסות הדג המטוגנות, מערבבים ומכבים את האש.
  7. מעבירים לצלחת, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.

הצטרפו לשיחה

  1. אתי אפרתי says:

    הי אהרוני.
    אני מעוניינת לצרוב את פיסות הדג בשמן לא עמוק ואחרי כן להמשיך במתכון עם הרוטב.האם מתאים לדעתך.
    תודה.אתי

    1. אהרוני Author says:

      היי אתי,
      את יכולה בשמחה לצרוב את הדג, זה יעבוד.
      בהצלחה

      1. מעולה, אין מילים, החמיצות זה הצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close