סרדינים כבושים במלח

המתכון הזה מוקדש לאחד הדגים החביבים עליי: הסרדין. אני מלמד קודם כל איך לכבוש אותו במלח ואז מציע דרכים שונות להגיש אותו. על טורטיה פריכה עם לבנה, בסלט או עם יוגורט. בכל מקרה, ההנאה מובטחת.

 

סרדינים כבושים במלח

מצרכים

1 ק"ג סרדינים מנוקים ומופרדים לפילה

1 ק"ג מלח גס

2-3 כפות עלי אורגנו\מרווה\תימין קצוצים, או תערובת של שלושתם

 

איך מכינים

  1. מפזרים על מגש שכבה דקה של מלח גס ועליה מפזרים מעל מעשבי התיבול.
  2. מניחים על שכבת במלח את הדגים, עם צד העור כלפי מעלה. מפזרים על הדגים עוד שכבה אחידה של מלח ועשבי תיבול. אם יש צורך, מכינים עוד קומה של דגים ומלח. הדגים צריכים להיות מכוסים לגמרי במלח משני צידיהם.
  3. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה בדיוק. אם הסדרדינים גדולים במיוחד, השאירו אותם 40 דקות, אבל לא יותר. מלח הוא חומר משמר. ככל שנשאיר את הדגים במלח יותר זמן, הם ישמרו לזמן ארוך יותר, אבל גם יהיו מלוחים יותר ועסיסיים פחות.
  4. 30-40 דקות הם זמן מדויק כדי לשמרם מצד אחד, ולהשאירם עסיסיים ומלאי טעם רענן וטקסטורה מוצקה ונעימה, מצד שני. הם ישמרו במקרר כשבוע כשהם מכוסים בשמן זית.

אחרי חצי שעה:

  1. מכינים קערה גדולה עם מים וכמה קוביות קרח.
  2. מוציאים את הדגים מהמלח. שוטפים אותם בקצרה במי ברז קרים להסרת המלח ומכניסים אותם למי הקרח לכמה שניות כדי שיישארו מוצקים. מסננים ומניחים אותם לייבוש על מגבת נייר לכמה דקות.
  3. שמים את הדגים הכבושים בכלי רחב בשתי שכבות, יוצקים עליהם שמן זית עד כדי כיסוי, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש. אפשר ואף ממולץ להוסיף לדגים הכבושים בשמן 4-5 שיני שום פרוסות דק.
  4. אפשר להגיש אותם סתם עם לחם וחמאה, שזה ממש תענוג גדול, ולזה תמיד אפשר להוסיף בצל ירוק או פלפל ירוק חריף פרוס. טפנד זיתים שחורים יתקבל בברכה.
צלם: ישראל אהרוני

 

 

טורטיה פריכה עם סרדינים כבושים, פלפלים קלויים ולבנה בשמן זית (בצילום)

מצרכים

4 טורטיות

מעט שמן זית למריחה

8 פילה סרדינים כבושים

4 פלפלים אדומים קלויים חתוכים לרצועות אורך

8 כדורי לבנה בשמן זית

2 בצלי שאלוט פרוסים דק

1 פלפל ירוק חריף פרוס

4 בצלים ירוקים קצוצים

חופן עלי בזיליקום

שמן זית לזילוף

מלח גס, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מורחים את הטורטיות בשכבה דקה של שמן זית, קולים אותן על מחבת יבשה וחמה מאד עד שהם שחומים ופריכים למדי כ-3-4 דקות מכל צד.
  2. מניחים על כל טורטיה קלוייה כמה פרוסות פלפל קלוי, עליהם שני פילה סרדינים כבושים ושני כדורי לבנה.
  3. מפזרים מעל את הפלפל החריף, בצלי השאלוט הפרוסים, הבצל הירוק ועלי הבזיליקום.
  4. מטפטפים מעל מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל גרוס ומגישים.

 

סלט קישואים טריים, סרדינים כבושים וטפאנד זיתים

מצרכים

6 קישואים קטנים, טריים מאד

12 פילה סרדינים כבושים

צרור עלי ריג'לה טריים

1 בצל סגול קטן פרוס דק

2 כפות טפנד זיתים

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

חופן עלי בזילקום טריים

 

איך מכינים

  1. פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות דקיקות (אם יש לכם מנדולינה לפריסה, השתמשו בה) ומניחים בקערה גדולה יחד עם הריג'לה והבצל.
  2. מערבבים בקערית את הטפנד, שמן זית ומיץ לימון.
  3. יוצקים את תערובת הטפנד אל הסלט ומערבבים בעדינות.
  4. מוסיפים את הסרדינים ועלי הבזילקום לעירבוב אחרון ומגישים מיד.

 

סלט בצלים כבושים עם סרדינים כבושים

מצרכים

לבצל הכבוש:

3 בצלים סגולים פרוסים דק

רבע כוס מיץ לימון או ליים

2 כפות סוכר

חצי כפית מלח, פלפל שחור

1 פלפל ירוק חריף פרוס

 

עוד צריך:

חופן עלי כוסברה טריים

3 כפות שמן זית

12 סרדינים כבושים במלח

 

איך מכינים

  1. שמים את הבצל הפרוס בקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים יפה. אוטמים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות לפחות. הבצל מתרכך ומגיר הרבה נוזלים. הוא יכול להישמר ככה כמה ימים.
  2. מסננים את הבצל ושמים בקערה. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים עם עלי הכוסברה.
  3. מניחים על צלחת הגשה ועליהם את הסרדינים הכבושים.

 

סרדינים כבושים עם יוגורט ומלפפונים

מצרכים:

3 גביעי יוגורט צאן סמיך

2 שיני שום כתושות

2 מלפפונים טריים קצוצים קטן מאד

4 כפות עלי נענע קצוצים

מלח, פלפל גרוס

3 כפות שמן זית

2 עגבניות בשלות מאד חצויות לרוחבן

1 פלפל ירוק חריף פרוס

3 בצלים ירוקים קצוצים

12 סרדינים כבושים

מלח גס, פלפל גרוס

 

איך מכינים:

  1. מערבבים בקערה את היוגורט, מלפפונים, שום, נענע, מלח ופלפל.
  2. יוצקים את התערובת לצלחת גדולה ומורחים על כל פני הצלחת.
  3. מניחים על היוגורט את הסרדינים הכבושים ומפזרים מעל את הפלפל החריף.
  4. זולפים מעל שמן זית, מפזרים את הבצל הירוק, סוחטים מעל את חצאי העגבניות, מפזרים מעט מלח גס ופלפל גרוס ומגישים.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close