סלט תפוחי אדמה עם סלמון צרוב

מנה אהובה שמופיעה על השולחן הביתי שלי בארוחות שישי רבות היא הסלט הזה, של תפוחי אדמה וסלמון צרוב. אפשר כמובן גם לגוון ולהגיש אותו עם מטיאס כבוש למשל, כפי שיוצע בהמשך המתכון.

 

סלט תפוחי אדמה עם סלמון צרוב (בצילום)

מצרכים

500 גרם תפוחי אדמה קטנים

300 גרם פילה סלמון ללא העור

2 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

2 כפיות חרדל

כפית דבש

מלח, פלפל גרוס

4 בצלים ירוקים קצוצים

 

לרוטב

5 כפות שמן זית

2 כפות מיונז

1 כף חרדל דיז'ון חלק

4 כפות מיץ לימון

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מכינים את הדג: שמים 2 כפות שמן זית במחבת טפלון וכשהוא חם מטגנים בו את הדג. ממליחים ומפלפלים, וצורבים יפה משני הצדדים כ-3-4 דקות מכל צד.
  2. מערבבים בקערית 2 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, 2 כפיות חרדל וכפית דבש. יוצקים למחבת וממשיכים לבשל יחד עם הדג.
  3. הופכים את הדג בזמן הבישול עד שהוא מזוגג יפה בתערובת.
  4. מניחים לדג להתקרר לגמרי ואז בוצעים אותי ביד לפיסות בגודל ביס.
  5. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים דיים. מסננים, שוטפים במי ברז וקולפים. הקליפה יורדת בקלות אחרי הבישול. חוצים אותם לשניים לאורכם ושמים בקערה יחד עם פיסות הסלמון והבצל הירוק.
  6. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית, יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.

 

סלט תפוחי אדמה עם מטיאס כבוש

מצרכים

500 גרם תפוחי אדמה קטנים

4 נתחים שלמים של דג מטיאס בשמן זית

1 בצל סגול קטן, פרוס דק

2 מיכלי שמנת חמוצה

1 כף חזרת לבנה

3 כפות שמן זית

מלח גס, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים דיים. מסננים, שוטפים במי ברז וקולפים. חוצים את תפוחי האדמה לשניים לאורכם.
  2. חותכים את המטיאס לפרוסות ברוחב של כ-2 ס"מ.
  3. שמים בקערה את תפוחי האדמה, המטיאס והבצל הפרוס.
  4. מערבבים את השמנת, החזרת, שמן הזית, המלח והפלפל לתערובת אחידה.
  5. מוסיפים לקערה, מערבבים ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close