סופגניות אפויות במילוי תפוחי עץ

מדובר במעין סופגניות אפויות, ממולאות בתפוחי עץ מבושלים, חמצמצים-מתקתקים. הריח שימלא את הבית בעת האפייה הוא לא פחות ממשכר.

 

מצרכים

1 ק"ג בצק שמרים

מתכון בסיסי לבצק שמרים:

בצק שמרים פשוט

 

למילוי:

4 תפוחים גרני סמית' קלופים, מנוקים וחצויים לאורכם

חצי כוס סוכר

2 כפות מיץ לימון

50 גר' חמאה

2 כוסות מים

 

איך מכינים

  1. מקררים את הבצק למשך הלילה.
  2. שמים את חצאי התפוחים עם שאר חומרי המילוי בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כרבע שעה. מסירים את המכסה ומבשלים על להבה גבוהה שתי דקות נוספות. מסננים ומקררים.
  3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ. קורצים מהבצק 16 עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
  4. מניחים במרכזם של 8 עיגולים חצי תפוח מבושל. מניחים על כל עיגול בצק עם תפוח עיגול בצק נוסף ומהדקים סביב סביב היטב.
  5. מניחים בתבניות אישיות קטנות מרוחות בחמאה ובזוקות בסוכר (ואם אין אז להניח על תבנית אפיה) ומניחים להם לתפוח שעה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20 דקות עד שפני המאפים שחומים.
  7. מורחים במעט חמאה מומסת ומפזרים מעל סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close