מדובר במעין סופגניות אפויות, ממולאות בתפוחי עץ מבושלים, חמצמצים-מתקתקים. הריח שימלא את הבית בעת האפייה הוא לא פחות ממשכר.
מצרכים
1 ק"ג בצק שמרים
מתכון בסיסי לבצק שמרים:
למילוי:
4 תפוחים גרני סמית' קלופים, מנוקים וחצויים לאורכם
חצי כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
50 גר' חמאה
2 כוסות מים
איך מכינים
- מקררים את הבצק למשך הלילה.
- שמים את חצאי התפוחים עם שאר חומרי המילוי בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כרבע שעה. מסירים את המכסה ומבשלים על להבה גבוהה שתי דקות נוספות. מסננים ומקררים.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ. קורצים מהבצק 16 עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
- מניחים במרכזם של 8 עיגולים חצי תפוח מבושל. מניחים על כל עיגול בצק עם תפוח עיגול בצק נוסף ומהדקים סביב סביב היטב.
- מניחים בתבניות אישיות קטנות מרוחות בחמאה ובזוקות בסוכר (ואם אין אז להניח על תבנית אפיה) ומניחים להם לתפוח שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20 דקות עד שפני המאפים שחומים.
- מורחים במעט חמאה מומסת ומפזרים מעל סוכר.