מאפה מיסו ושום

למרות יופיו של המאפה הזה, הוא לא באמת הנושא המרכזי פה.
המקום הזה שמור למיסו היפני, שהוא אחד ממוצרי המזון הקסומים שאני מכיר. הוא שימושי ומחולל פלאי טעם לא רק באוכל יפני, אלא באוכל באשר הוא.
חמאה מעורבבת עם מיסו ושום כתוש היא לב ליבו של המאפה הזה והיא היא שהופכת אותו לא רק ליפה, אלא גם לחכם וטעים.

 

מצרכים

500 גרם קמח

כף שמרים יבשים

140 מ"ל חלב פושר

3 כפות סוכר

כפית וחצי מלח

ביצה אחת +חלמון

170 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

 

לחמאת מיסו

150 גרם חמאה רכה

2 כפות מיסו בהיר

4 שיני שום כתושות

 

עוד צריך

2-3 כפות שאלוט פריכים (ואפשר גם בלי)

 

איך מכינים

  1. מערבבים את החמאה הרכה עם המיסו והשום לתערובת אחידה.
  2. שמים בקערית את השמרים, כף סוכר אחת והחלב החמים-פושר. מערבבים ומניחים לתסוס כעשר דקות.
  3. בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים יחד עם תערובת השמרים מערבבים ולשים עם וו הלישה כעשר דקות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי.
  4. מחלקים את הבצק לששה חלקים, מכדררים בעדינות, מניחים על מגש מקומח מעט, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.

לוקחים כדור אחד ומניחים על משטח מקומח מעט. מרדדים לאליפסה באורך של כעשרים ס"מ וברוחב של כחמישה-עשר ס"מ:

צלם: שי נייבורג

 

לוקחים "קלף" חיתוך או סכין גדולה וחדה וחותכים חתכים צמודים מאוד לאורך האליפסה עד מחציתה:

צלם: שי נייבורג

מורחים על המחצית הלא חתוכה כף חמאת מיסו:

צלם: שי נייבורג

אוספים ומקפלים שוליים של כסנטימטר משני הצדדים:

צלם: שי נייבורג

ומגלגלים קדימה לכיוון רצועות הבצק:

צלם: שי נייבורג

עד שמתקבל גליל מפוספס:

צלם: שי נייבורג

מניחים בתבנית קפיצית (בקוטר 22 ס"מ) מרוחה בחמאה רכה:

צלם: שי נייבורג

ככה עושים עם חמישה כדורים ומניחים אותם סביב התבנית:

צלם: שי נייבורג

את הגליל השישי מקפלים בעדינות לעיגול שלם ומניחים במרכז:

צלם: שי נייבורג
  1. מכסים בקערה גדולה והפוכה ומניחים לזה לתפוח עוד כחצי שעה.
  2. מורחים בעדינות במעט חלב, ואם רוצים מפזרים מעל בצלי שאלוט פריכים.
  3. אופים בחום של 180 כ 50 דקות עד לקבלת צבע זהוב יפה.

הצטרפו לשיחה

  1. אני טועה ולא כתוב כמה קמח?

    1. אהרוני Author says:

      היי גלית,
      500 גרם קמח, כפי שעודכן עכשיו במתכון.
      בהצלחה!

  2. אליאס says:

    קודם כל המתכונים וההסברים שלך פשוט אליפות ❤️❤️❤️ רוצה לדעת האם ניתן להכין עם מלית מתוקה ובמקום השמנת המתוקה להשתמש בצימחית ?
    תודה

    1. אהרוני Author says:

      היי אליאס,
      התשובה היא כן, לשתי השאלות.
      בהצלחה

  3. נראה אליפות!
    אשמח לדעת האם ניתן להכין עם מחמצת במקום שמרים? אם כן, כמה מחמצת? ואיך להתפיח?

  4. אשמח גם להבין מה תפקיד השמנת במתכון? האם להוסיף לבצק שומניות? ניתן להחליף בקרם/ נוזל קוקוס או חלב צמחי בתוספת חמאה מזוקקת?

    1. אהרוני Author says:

      היי מאי,
      אכן תפקידה של השמנת היא להוסיף שומניות, אבל לא רק – היא מייצרת גם מרקם עדין שמאוד חשוב למאפה הזה.
      את יכולה בהחלט לנסות להחליף אותה בתחליפים שציינת.
      בהצלחה

  5. הי, איך מכינים את המתכון לאלרגים לחלב? האם אפשר להחליף את החמאה בשמן זית? את החלב בחלב סויה? ומה לעשות עם השמנת המתוקה?
    תודה 🙂

    1. אהרוני Author says:

      היי ענת,
      לא יצא לי להכין את המאפה ללא מוצרי חלב, אבל אני מניח שתחליפים יעשו את העבודה. אפשר להחליף את החמאה בשמן זית, את החלב בחלב סויה, ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.
      בהצלחה

  6. היי! מה אתה חושב על שימוש במשחת מיסו כהה? ובאופן כללי האם ההבדל ביניהן ניכר? תודה!

    1. אהרוני Author says:

      היי גאיה,
      אני מאוד אוהב משחת מיסו כהה. אבל למאפה המסוים הזה אני מעדיף את הבהירה, היא יותר עדינה ולכן מתאימה יותר.

  7. היי אהרוני,

    אתה חושב שאפשר ללוש בידיים ללא מיקסר?

    תודה!

    1. אהרוני Author says:

      היי עדן,
      אפשר ללוש בידיים ללא מיקסר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close