דווקא צורת הקיפול שלו היא מה שהופכת אותו לכל כך מיוחד. מדובר במאפה מדופף של הרבה דפי בצק שמרים, רכים, אוורירים וריחנים, שמצפינים בתוכם מילוי טעים (פה יש שתי אפשרויות למילויים שונים). אפילו לא חייבים לפרוס אותו עם סכין (למרות שכמובן אפשר) אלא פשוט לתלוש ממנו דפי בצק נהדרים ומלאי טעמים משכרים. לכו על זה. הנאה רבה מובטחת לכם. גם בעשייה, גם באכילה.
מאפה במילוי סוכר חום, קינמון וצימוקים בברנדי
מצרכים
לבצק:
3 וחצי כוסות קמח מנופה
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
מעט מלח
חצי כוס חלב חמים
80 גרם חמאה מומסת
2 ביצים טרופות
רבע כוס ברנדי
כפית תמצית וניל
למילוי:
1 כוס סוכר חום כהה
100 גרם חמאה רכה
כף (או יותר) קינמון
כפית תמצית וניל
כוס צימוקים מושרים שעה בברנדי.
איך מכינים את הבצק
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבלים עם קרס הלישה. לשים כעשר דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעתיים-שלוש.
איך מכינים את המילוי
- מערבבים את החמאה, סוכר, וניל וקינמון לתערובת אחידה ורכה.
איך מרכיבים
- מרפדים תבנית אפיה מאורכת בנייר אפיה.
- מרדדים את הבצק בעדינות על משטח מקומח למלבן גדול ודק. המידות צריכות להיות 50 על 35-40 ס"מ בערך.
מורחים את פני המלבן בשכבה אחידה ודקה של המילוי.
מסננים את הצימוקים ומפזרים אותם בשכבה אחידה על פני הבצק המרוח.
חותכים את הבצק לאורכו (עם סכין חדה או גלגלת פיצה) ל-6 רצועות ארוכות.
מניחים 3 רצועות בצק זו על גבי זו ככה שיש לנו שתי ערימות בצק ארוכות, 3 שכבות כל אחת.
חותכים את הרצועות למלבנים באורך של כ 10-12 ס"מ.
אוחזים בשתי קצוות של מלבן בצק תלת שכבתי, מותחים אך מעט ומקפלים לשניים. מתקבל מעין "ספר" עם ששה דפים.
מניחים את הבצק המקופל בתבנית כשהוא עומד על "גב הספר" וה"דפים" מופנים כלפי מעלה.
- ככה עושים עם כל "ספרי הבצק" מעמידים אותם צמודים אלה לאלה, לא צריך לדחוס או להדק, זה הכל עוד הולך לתפוח יפה. ואל תדאגו עם "ספרי הבצק" לא עומדים זקופים וישרים אלה ליד אלה, הם קצת מתקמטים, קצת מתעקמים. זה בסדר. זה מה שיוצר את האפקט הסופי של המאפה.
- מניחים לתבנית לעמוד כחצי שעה.
- אופים בחום של 170 מעלות במשך 30 דקות בערך, עד שהעוגה שחומה יפה. מקררים מעט ומחלצים את העוגה מהתבנית.
- מכינים סירופ סוכר:
- מבשלים חצי כוס סוכר ושליש כוס מים במשך מספר דקות עד שמתקבל סירופ סוכר בהיר וסמיך.
- מורחים את פני המאפה בסירופ.
מאפה במילוי ריבת תפוזים ושקדים
מצרכים
צנצנת ריבת תפוזים (או ריבת פטל, או כל ריבה אחרת)
100 גרם שקדים פרוסים
איך מכינים
- מורחים את פני מלבן הבצק בשכבה דקה של הריבה.
- מפזרים את השקדים על פני הבצק המרוח בשכבה אחידה.
- חותכים, מקפלים ואופים כמו במתכון הראשון.
- מורחים את פני המאפה בסירופ סוכר.
ישראל אהרוני הגדול מכולם
פירסמת בידיעות אתמול מאפה מדופף , כתבת בהתחלה להשאיר חצי מכמות הבצק בצד…
ולא כתבת כלום על החצי בצק שנשאר בצד….
היי פיני, עושים ממנו עוד מאפה