כבדי עוף עם דובדבנים ופירה

השידוך של כבדי עוף עם דבר-מה מתקתק עובד פלאים. השילוב האולטימטיבי בעיניי הוא בינם לבין הדובדבנים אהוביי, המתוקים ואף מעט חמוצים. נוסיף מעט בצלי שאלוט חינניים לכל העסק ותתקבל לנו מנה נהדרת. וכשמניחים את כל זה לצד תלולית נאה של פירה קטיפתי… כל מילה מיותרת.

יאללה, אל תהיו כבדים.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

מצרכים

חצי ק"ג כבדי עוף נקיים, מנוקים משומן וגידים

6 בצלי שאלוט קלופים, חצויים לאורכם

5 עלי מרווה

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס

 

לרוטב

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

4\3 כוס יין אדום יבש

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף דבש

מלח, פלפל גרוס

300 גרם דובדבנים מגולענים שלמים

3 בצלים ירוקים קצוצים

 

איך מכינים

  1. מפרידים את הכבדים לשתי האונות. ממליחים ומפלפלים. מחממים מעט שמן על מחבת טפלון רחבה. כשהוא חם מטגנים את הבצלים עם צידם החתוך כלפי מטה, את הכבדים ועלי המרווה כשתי דקות מכל צד עד שהכבדים משחימים מעט. מוציאים את הכבדים מהמחבת.
  2. מוסיפים למחבת את חומרי הרוטב  למעט הדובדבנים, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.
  3. מוסיפים למחבת את הדובדבנים ומערבבים דקה. מוסיפים את הכבדים, מערבבים ומבשלים יחד עוד 2-3 דקות.
  4. מגישים עם פירה חלק וקטיפתי ומפזרים מעל בצל ירוק.

 

ואם בכבדי עוף עסקינן, נסו גם את המתכון הנהדר הזה:

כבד קצוץ נוסח מרכז אירופה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close