טארט טאטין של עגבניות

יום הפאי הגיע והוא בא בדיוק בזמן. מבחינתי, אגב, אפשר לקרוא לו יום הטארט, למרות שזה לא באמת משנה.

אני אוהב אותם בכל צורה. בצק פריך, בצק עלים, מתוקים, מלוחים, מתוקים או מלבניים, טארט טוב הוא דבר נפלא בעיניי. וכשמדובר בטארט טאטין, כמו זה שלפנינו, ועוד מלוח ולא שגרתי, ממש אין לי תלונות.

אז היום נכין טארט טאטין של עגבניות, עשיר בטעמים של עגבניות וחומץ בלסמי, נהדר וקצת אחר.

אני מקדיש אותו לנורי, הנכד המתוק שלי, שחוגג היום יום הולדת שנתיים. אז מבחינתי, אפשר לקרוא ליום הזה גם יום הנורי.

 

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

מצרכים

400 גרם בצק עלים חמאתי

12-14 עגבניות תמר קשות, קלופות –תלוי בגודל העגבניות (הכי טוב בקולפן עגבניות משונן)

12 שיני שום קלופות

חופן עגבניות שרי (להרגע, לא קלופות)

2 כפות עלי תימין

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מעט שבבי צ'ילי חריפים

מלח גס פלפל שחור גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את השמן, החומץ, הסוכר, המלח, הפלפל והתימין בקערית ויוצקים אל תחתית תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
  2. מסדרים את עגבניות התמר סביב סביב אחת ליד השניה. מגלגלים ומסובבים את העגבניות בכלי כדי שתהייה מצופות סביב סביב בתערובת שבתבנית. ממלאים את החלק הפנימי, במרכזו של הכלי בעגבניות השרי. את שיני השום השלמות מניחים סמוך לשולי הכלי בינות לעגבניות התמר.
  3. מרדדים את הבצק לעלה דק. חותכים לעיגול שגדול בכ-6-7 ס"מ מקוטר הכלי. פורשים ומניחים את עיגול הבצק על הכלי ותוחבים את שוליו אל בין העגבניות לדפנות הכלי.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. שימו לב, שימו את רשת התנור ברבע התחתון של התנור, שיהיה קרוב לתחתית התנור. אופים כ-35-40 דקות עד שהבצק שחום לגמרי.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ומחכים חמש דקות.
  6. עכשיו עובדים בזהירות של ממש. מניחים על הבצק צלחת הגשה, קצת גדולה יותר מקוטר הכלי. נעזרים במגבת מטבח או כפפות-תנור למניעת כוויות בידיים והופכים בזהירות אך בנחרצות את הכלי עם המאפה על צלחת ההגשה. מרימים את הכלי אל על – והפלא מתגלה במלוא הדרו. (ראו הצילום אם אתם זקוקים לשכנוע…).
  7. עכשיו אם תרצו, אפשר לפזר על הטארט החמים פירורי גבינת פטה או בולגרית. אפשר לפזר חופן עלי בזיליקום מעל ואפשר את שניהם גם יחד.

ויש גם את הגרסה הבצלית:

טארט טאטין של בצלים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close