חצ'פורי

החצ'פורי הקלאסי מקבל כאן כמה גרסאות שונות: מילוי גבינות, חצילים דלעת צלויה או בשר. לא משנה באיזה מילוי תבחרו, מובטחת לכם הנאה גדולה.

 

מצרכים

 

לבצק יוגורט:

5\1 3 כוסות קמח שמרים

כף סוכר

חצי כוס שמן זית

1 גביע יוגורט כבשים (אפשר מים חמימים במקום)

1 ביצה

מלח

 

איך מכינים

  1. שמים את הקמח בקערה גדולה. מוסיפים סוכר, שמן, יוגורט וביצה ומערבבים. מוסיפים את המלח, מערבבים ולשים כמה דקות לקבלת בצק חלק, גמיש ומבריק מעט. מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח כשעה וחצי-שעתיים.

גלגול החצ'פורי:

  1. מחלקים את הבצק לששה חלקים שווים ומגלגלים לששה כדורים שווים בגודלם.
  2. מרדדים כל כדור על משטח מקומח קלות לעיגול דק של כעשרים ס"מ.
  3. מורחים על עיגול הבצק כשתי כפות ממילוי הגבינות בשכבה דקה ככל האפשר.
צלם: שי נייבורג

מגלגלים במהודק את הצד השמאלי לכיוון המרכז עד שליש העיגול, ואז מגלגלים במהודק את הצד הימני לכיוון המרכז עד לשליש העיגול, כך שיש רווח של כ-2 ס"מ בין הצדדים המגולגלים.

צלם: שי נייבורג

מהדקים את הקצוות אלה לאלה כך שנוצרת מעין סירה. מרחיבים מעט את חלקה המרכזי.

צלם: שי נייבורג
  1. שמים במרכז 2 כפות ממילוי הגבינות וקוביית חמאה.
  2. מניחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה, מורחים את המאפים בביצה טרופה ואופים בחום של 190 מעלות כחצי שעה עד שהבצק שחום יפה והגבינות מבעבעות ונמסות אלה לאלה.
  3. לפני האפיה אפשר לשבור על מילוי הגבינות ביצה אחת (תעשו מעין גומה שטוחה במילוי הגבינות, לקליטת החלבון של הביצה) ורק אז להכניס לתנור.

 

סוגי מילוי:

מילוי גבינות (בצילום)

1 גביע ריקוטה פרסקה

200 גרם גבינת פטה מפוררת דק

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת

3 בצלים ירוקים קצוצים דק

מעט פלפל שחור גרוס

 

איך מכינים

  1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומכינים כמתואר למעלה.

 

מילוי חצילים קלויים וגבינות

 

מצרכים

2 חצילים קטנים ומוצקים

350 גרם גבינה בולגרית מפוררת

2 שיני שום כתושות

פלפל צ'ילי ירוק

כוס כוסברה קצוצה

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל גרוס

 

איך מכינים

  1. קולים את החצילים והפלפל הירוק בתנור שחומם לחום של 200 מעלות.
  2. מוציאים את הפלפלאחרי חצי שעה בערך. את החצילים משאירים עוד כעשרים דקות עד שהם רכים.
  3. קולפים את הפלפל הירוק וקוצצים דק.
  4. קולפים את החצילים, סוחטים וקוצצים דק.
  5. מערבבים את החצילים, פלפל, גבינה, בצל ירוק, כוסברה, שמן זית, מלח ופלפל ומקררים היטב.
  6. ממלאים ואופים כמתואר למעלה.

 

מילוי דלעת צלויה וגבינות

מצרכים

500 גרם דלעת חתוכה לקוביות של כ-2 ס"מ

כף סירופ מייפל

2 כפות שמן זית

6 עלי מרווה

מלח, פלפל גרוס

250 גרם גבינת ריקוטה

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

 

איך מכינים

  1. שמים את קוביות הדלעת בתבנית שטוחה עם המייפל, שמן הזית, מרווה מלח ופלפל ומערבבים.
  2. צולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כחצי שעה עד שהדלעת רכה לגמרי.
  3. מקררים ומרסקים למחית. מערבבים את המחית עם כל שאר החומרים לתערובת אחידה.
  4. ממלאים ואופים כמתואר למעלה.

 

מילוי בשר טחון

 

מצרכים

רבע כוס שמן זית

1 בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק

כך גרגירי כמון שלמים

כפית גרגירי כוסברה כתושים מעט

600 גרם בשר טחון

מלח, פלפל גרוס

חצי כוס כוסברה קצוצה

 

איך מכינים

  1. שמים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל, שום, פלפל ירוק, גרגירי כוסברה וכמון כשלוש דקות.
  2. מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים תוך עירבוב עד שהבשר שחום יפה.
  3. מעבירים לקערה ומקררים לגמרי. כשהתערובת קרה מערבבים אליה את הכוסברה הקצוצה.
  4. ממלאים ואופים כמתואר למעלה.

 

הצטרפו לשיחה

  1. מתכון מעולה! החצ'פורי יוצאים מדהימים בכל פעם מחדש, מאז מצאתי את המתכון במוסף "ידיעות אחרונות" לפני כמה שנים, אך משום מה הבצק אף פעם לא תופח לי…
    אשמח להארה, מה יכולה להיות הביבה לכך?
    תודה!

    1. אהרוני Author says:

      היי ענבל,
      היות ולא מדובר בבצק שמרים הוא לא אמור ממש לתפוח הרבה, אלא רק מעט אחרי האפיה.

    2. אני בהלם!!!! הבצק חלבי ויש מילוי בשר!!!!!!!!!! אני לא יכולה יותר לעשות מתכונים מהאתר הזה…. שמירה על בשר וחלב- מינימום!!!!

      1. סליחה…. אני רואה שכתוב שאפשר מים חמימים במקום….. סליחה ממש ממש!! רק כדאי לציין את זה…….

  2. הבנתי. תודה רבה!

  3. היי אהרוני,
    כמה גרם זה גביע יוגורט כבשים? 600 גרם?
    תודה רבה,
    נוגה

    1. אהרוני Author says:

      לא, זה 140 גרם, גביע קטן

  4. שלום,
    כמה שמרים יבשים יש להוסיף לקמח רגיל?

    1. אהרוני Author says:

      שתי כפיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close