בייגלה חם

"בייגלה חם, בייגלה חם", הוא אולי הסיבה האמיתית שלשמה אנחנו הולכים לקונצרט או למופע מחול, שלאחריו אנחנו ממהרים לחפש את מוכר הבייגלה. כמו כל מאפה, הוא הכי טעים כשהוא מהביל וטרי במיוחד (אבל אל דאגה. גם שלוש-ארבע שעות אחרי האפייה הוא יהיה מענג במיוחד). הדבר שמייחד את הבייגלה ידידינו החם והמנחם ממאפים אחרים הוא טכניקת הבישול שלו: קודם לאפיה מבשלים אותו בישול קצר במים רותחים ורק אז אופים אותו, בחום גבוה ולזמן קצר יחסית.

אז היום, בגשם הזה, אני ממש לא מתכוון ללכת לקונצרט. זאת אומרת שאם אני חפץ ב"בייגלה חם, בייגלה חם", אני אצטרך לאפות אותו בעצמי. האמת שזו פעילות נחמדה ליום סגריר שכזה.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם.

 

בייגלה

מצרכים (לשישה בייגלים)

חצי ק"ג קמח שמרים

כף סוכר

כפית מלח

2 כפות שמן

1 כוס חלב פושר

כשליש כוס מים פושרים

 

לבישול הבייגלה

כף סודה לשתייה

1 כף מלח

 

איך מכינים

  1. שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערת המיקסר ומערבבים. מוסיפים את החלב, המים והשמן ומערבלים במהירות איטית כעשר דקות. הבצק צריך להיות חלק לגמרי, מבריק מעט וגמיש. לא רך מידי ולא קשה מידי. אם צריך להוסיף עוד מעט מים, הוסיפו. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעתיים (ביום קר כמו היום אפשר גם שלוש שעות).
  2. מורידים את הבצק למשטח מקומח מעט, לשים רגע ומחלקים את הבצק לשישה חלקים.
  3. שתי אפשרויות עיצוב:
  4. אפשר לכדרר כל חלק לכדור, לפחוס אותו מעט, לעשות במרכזו חור גדול עם האצבע ולהרחיב את החור עד לצורת בייגלה גדול עם חור.
  5. אפשר לגלגל כל כדור לנחש באורך של כ-30 ס"מ ואז לגלגל לצורת בייגלה. כלומר ששני הקצוות של הנחש יתלפפו אחד בשני עד למחצית קוטר הבייגלה.
  6. חותכים 6 ריבועים של נייר אפיה בגודל של כ-15 ס"מ האחד ומניחים על כל ריבוע נייר בייגלה אחד. זה מאד יעזור להעביר את הבייגלה לסיר הבישול בלי לקלקל את צורת הבייגלה. משמנים יריעת ניילון נצמד ומניחים על הבייגלה עם הצד השמן, כדי שלא ידבק הניילון הנצמד לבייגלה, ומניחים להם לתפוח כעשרים דקות.
  7. שמים בסיר רחב ושטוח מים בגובה של כעשרה ס"מ, מביאים לרתיחה ומוסיפים את אבקת הסודה והמלח. יש המבשלים את הבייגלה במי סוכר ואז הבייגלה מזדגגים בזיגוג מתקתק. לצורך זה הוסיפו כ-4\3 כוס סוכר למים הרותחים ובשלו עד שהסוכר נמס. שתי האפשרויות טובות.
  8. מסירים בעדינות את הניילון הנצמד. לוקחים 2-3 בייגלה, תלוי בקוטר הסיר שלכם, עם ריבוע נייר האפיה והופכים אל המים בזהירות כדי לא לקלקל את הצורה של הבייגלה – הנייר נשאר ביד. מבשלים דקה, הופכים בעדינות ומבשלים עוד דקה במים הרותחים. מרימים עם כף מחוררת, מנערים ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. ככה עושים עם כל הכמות.
  9. אפשר למרוח בביצה טרופה למראה מבריק. לא חייבים.
  10. לפני האפייה מפזרים על הבייגלה: מלח גס, שומשום, פרג או שבבי בצל יבש.
  11. אופים בחום של 220 עשרים מעלות כעשרים דקות עד שהבייגלה שחום יפה.
  12. היתרון של הבייגלה על פני סתם לחמנייה, נניח, טעימה ככל שתהיה, היא שהוא טעים גם כשהוא עומד בפני עצמו, בלי שום דבר אחר. ואם תטבלו אותו, חמים וטרי, בגבינת קוטג' 9% , טרייה מאוד גם היא, כפי שאני נוהג לעשות, מתקבל מעדן פשוט ומענג במיוחד.

 

וכל אלה עוד כלום לעומת הכריכים הנהדרים שאפשר להכין מהבייגלה הנהדר הזה. האמריקאים שיכללו את כריכי הבייגלה לדרגה גבוהה ואם הם יכולים, אז גם אנחנו.

המתכונים מובאים ללא כמויות לרוב. הכל תלוי בכמות הכריכים שאתם מכינים.

 

בייגלה עם גבינת שמנת, סלמון מעושן, מלפפונים ושמיר

מצרכים

גבינת שמנת

סלמון מעושן

שמיר קצוץ

מלפפון לא קלוף, פרוס דק מאד

 

איך מכינים

  1. חוצים את הבייגלה לרוחבו ומורחים את שני החצאים בגבינת שמנת. לא להתקמצן. כאשר אבדנו-אבדנו.
  2. מניחים על מחצית בייגלה פרוסות מלפפון דקות ועליהן פרוסות דקות של סלמון מעושן. על הסלמון מפזרים מעט שמיר קצוץ ומכסים במחצית השנייה של הבייגלה.

 

בייגלה עם גבינת פטה, טפנד זיתים ופלפלים קלויים

מצרכים

טפנד זיתים שחורים

פרוסות גבינת פטה

שמן זית לטפטוף

פלפלים קלויים אדומים

עלי בזיליקום שלמים

 

איך מכינים

  1. חוצים את הבייגלה לרוחבו ומורחים את שני החצאים בשכבה דקה של טפנד.
  2. מניחים על הטפנד רצועות רחבות של פלפלים קלויים ועליהם מניחים עלי בזיליקום.
  3. מעל מניחים את פרוסות הגבינה ומטפטפים מעט שמן זית. מכסים במחצית השנייה של הבייגלה.

 

בייגלה עם סלט טונה וביצה קשה

מצרכים

2 ביצים קשות פרוסות דק לרוחבן

חמאה רכה למריחה

 

לסלט

2 קופאות טונה משובחת בשמן

2 כפות מיץ לימון

קליפה מגורדת מלימון אחד

2 כפות עירית קצוצה

8 זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים

כף צלפים קצוצים

חצי בצל סגול קטן פרוס דק מאד

3 כפות כוסברה קצוצה דק

מעט שבבי צ'ילי חריפים

 

איך מכינים

  1. מסננים את הטונה, מפוררים מעט ומערבבים אותה עם כל שאר מרכיבי הסלט. ערבוב עדין מבלי למעוך את המרכיבים אלא רק לערבבם בעדינות.
  2. חוצים 4 בייגלה לרוחבם ומורחים את שני החצאים בחמאה. מניחים על צד אחד פרוסות ביצה קשה ועליה עורמים מסלט הטונה. מכסים במחצית הבייגלה השנייה.

 

ונסו גם את הסקונס הנהדרים הללו:

סקונס בריטיים ממכרים לחלוטין

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close