חצילונים במיסו, דבש וצ'ילי

בניגוד למה שאפשר לחשוב ממש לא צריך לטגן אותם בשמן עמוק. כך מתקבלים חצילים קלים בהרבה, וכמובן טעימים להפליא.

 

מצרכים

8 חצילונים קטנים או חציל רגיל אחד קטן ומוצק

2 כפות שמן

עוד 2 כפות שמן

2 שיני שום קצוצות

כף ג'ינג'ר קצוץ

צ'ילי אדום קצוץ

כף מיסו כהה

2 כפות סויה בהירה

3 כפות יין אורז

2 כפות דבש

כפית שמן שומשום

2 בצלים ירוקים קצוצים

 

איך מכינים

  1. חותכים את החצילונים לרבעים. אם זה חציל רגיל חותכים אותו לרוחבו לשלושה חלקים ואותם פורסים לאורכם לששה פלחים. ממליחים ומפלפלים מעט את החצילים.
  2. מורחים מחבת רחבה בשתי כפות שמן וכשהוא חם מניחים עליהם את החצילים ומניחים להם להיקלות כשתיים שלוש דקות על כל דופן עד שהם מזהיבים מאד. בכל נגלה מוסיפים כף שמן למחבת ולא יותר.
  3. שמים בווק או מחבת רחבה 2 כפות שמן וכשהוא חם, מוסיפים שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים כדקה.
  4. מוסיפים את המיסו עם כל שאר החומרים, למעט החצילים והבצל הירוק, מביאים לרתיחה. מוסיפים את החצילים, מערבבים ומבשלים יחד, תוך עירבוב כשתיים-שלוש דקות עד שהרוטב סמיך וקרמלי.
  5. מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close